Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hæder. »Det er svært at se, hvor grænserne for Danica Curcic’ talent skulle gå«, lød det i motiveringstalen for årets modtager af Ove Sprogøe Prisen. (arkivfoto)
Foto: NIELS HOUGAARD

Hæder. »Det er svært at se, hvor grænserne for Danica Curcic’ talent skulle gå«, lød det i motiveringstalen for årets modtager af Ove Sprogøe Prisen. (arkivfoto)

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombejlet skuespiller får fornem filmhæder

Danica Curcic, der synes at være her, der og allevegne, modtager Ove Sprogøe Prisen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danica Curcic synes ikke at kunne sætte en fod forkert.

Hun høster stor ros for sine roller som Kimmie i 'Fasandræberne' og som den sårbare lillesøster i Bille Augusts 'Stille hjerte', der begge går i biograferne netop nu. Samtidig spiller hun alletiders mest romantiske rolle, nemlig Julie i Det Kongelige Teaters flot anmeldte opsætning af Shakespeare-klassikeren Romeo & Julie.

LÆS ANMELDELSE

Og i dag har kulturminister Marianne Jelved overrakt hende Ove Sprogøe Prisen 2014, der gives til en skuespiller »med potentiale til at opnå samme folkelige og brede appel som Ove Sprogøe«.

Kim Skotte, filmredaktør og anmelder på Politiken, motiverede prisen med blandt andre følgende ord i sin motiveringstale:

»[E]ngang imellem er der altså et talent, som på alle måder er noget helt ud over det sædvanlige. Et talent som med sit mod, sin kunnen og sit engagement får alle os, der beskæftiger sig med kunsten på de skrå brædder og det store biograflærred til at være tæt på at falde på halen af fornøjelse og benovelse… På trods af en fremskreden gennemsnitsalder i priskomitéen glæder vi os som små børn til at følge hende i de kommende år. Svært veltilfredse med at have givet et lille skub med på vejen på et tidligt tidspunkt i, hvad der givetvis vil blive en stor karriere«.

LÆS INTERVIEW FRA MAGASINET

29-årige Curcic blev færdiguddannet på Statens Teaterskole i 2012 og fik straks derefter fastansættelse på Det Kongelige Teater. Sideløbende med sin sceneoptræden har hun medvirket i tv-serier som 'Den som dræber' (2011), 'Broen II' (2013) og 'Wallander III' (2013).

Snart kan skuespilleren, der sidste år blev udnævnt til 'Shooting Star' på Berlin Filmfestivalen, opleves i endnu en film i biograferne, nemlig fra 1. juledag, hvor Hella Joofs 'Malta - All Inclusive' får premiere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden