Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nomineret. Ghita Nørby, som netop har fejret sin 80-års fødselsdag, er nomineret til en Bodil for bedste hovedrolle for sin præstation i 'Stille hjerte'.
Foto: Rolf Konow

Nomineret. Ghita Nørby, som netop har fejret sin 80-års fødselsdag, er nomineret til en Bodil for bedste hovedrolle for sin præstation i 'Stille hjerte'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Stille Hjerte' er topscorer ved årets Bodil-nominering

Også 'Kapgang' og 'Klumpfisken' har fået mange nomineringer.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er filmene 'Stille hjerte', 'Klumpfisken' og 'Kapgang', der er de store vindere ved årets nominering til den danske filmpris Bodil.

Alle tre er de repræsenteret i kategorien for bedste film, 'Stille hjerte' tager tre ud af fem nomineringer i kategorien for bedste kvindelige hovedrolle og en enkelt for bedste mandlige birolle. 'Klumpfisken' og 'Kapgang' har begge nomineringer for bedste mandlige hovedrolle, mens 'Kapgang' har to nomineringer for bedste mandlige birolle.

Bodil er kritikernes filmpris og bliver uddelt af Danske Filmkritikere, som samler dagspressens filmskribenter.

Den 28. februar uddeles statuetterne på Bremen Teatret i København. Skuespiller Troels Lyby er vært for andet år i træk.

Det er 68. gang, at filmskribenterne uddeler statuetterne. Prisen blev for første gang uddelt i 1948, og den er opkaldt efter to af dansk films største navne på det tidspunkt, Bodil Ipsen og Bodil Kjer.

Ved årets uddeling skal filmene 'Stille hjerte', 'Kapgang', 'Klumpfisken', 'All inclusive' og 'Når dyrene drømmer' dyste om den hvide statuette for årets bedste danske film.

I kategorien amerikanske film bliver det: 'Boyhood', 'Hende', 'Inside llewyn Davis', 'Nebraska' og 'Dallas Buyers Club', mens vinderen blandt de ikke-amerikanske film vil være at finde mellem: 'Force majeure', 'Ida', 'To dage en nat', 'Vintersøvn' og 'Fortiden'.

Den bedste dokumentarfilm skal findes blandt 'The look of silence', 'Cirkusdynastiet', 'Våbensmuglingen', 'We are journalists' og '1989'.

Stille hjerte dominerer blandt kvinderne

Der er også fundet nominerede i kategorierne for bedste roller. I rollen som bedste mandlige birolle er de nominerede Pilou Asbæk for 'Stille hjerte', Ali Sivandi for 'Ækte Vare', David Dencik og Anders W. Berthelsen for deres roller i 'Kapgang', mens Lars Mikkelsen er indstillet for sin præstation i 'Når dyrene drømmer'.

Kun fire er fundet værdige til at konkurrere om statuetten for bedste mandlige hovedrolle. De er: Henrik Birch for 'Klumpfisken', Villads Boye for 'Kapgang', Mikael Persbrandt for 'En du elsker' og Uffe Rørbæk for 'Det andet liv'.

Blandt kvinderne er det Birgitte Hjort Sørensen for 'En du elsker', Sarah Sofie Boussnina for 'Fasandræberne', Danica Curcic for 'Fasadræberne', Sidse Babett Knudsen for 'Kapgang' og Susanne Storm for 'Klumpfisken', som dyster om prisen for bedste kvindelige birolle.

Filmen 'Stille hjerte' har allerede lagt sig i en god position til rollen som bedste kvindelige hovedrolle. Hele tre af de fem nominerede i kategorien stammer herfra. Det drejer sig om Ghita Nørby, Danica Curcic og Paprika Steen. Her ud over er Sonia Suhl nomineret for 'Når dyrene drømmer' og Bodil Jørgensen for 'All Inclusive'.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden