Nomineret. Ghita Nørby, som netop har fejret sin 80-års fødselsdag, er nomineret til en Bodil for bedste hovedrolle for sin præstation i 'Stille hjerte'.
Foto: Rolf Konow

Nomineret. Ghita Nørby, som netop har fejret sin 80-års fødselsdag, er nomineret til en Bodil for bedste hovedrolle for sin præstation i 'Stille hjerte'.

Film og tv

'Stille Hjerte' er topscorer ved årets Bodil-nominering

Også 'Kapgang' og 'Klumpfisken' har fået mange nomineringer.

Film og tv

Det er filmene 'Stille hjerte', 'Klumpfisken' og 'Kapgang', der er de store vindere ved årets nominering til den danske filmpris Bodil.

Alle tre er de repræsenteret i kategorien for bedste film, 'Stille hjerte' tager tre ud af fem nomineringer i kategorien for bedste kvindelige hovedrolle og en enkelt for bedste mandlige birolle. 'Klumpfisken' og 'Kapgang' har begge nomineringer for bedste mandlige hovedrolle, mens 'Kapgang' har to nomineringer for bedste mandlige birolle.

Bodil er kritikernes filmpris og bliver uddelt af Danske Filmkritikere, som samler dagspressens filmskribenter.

Den 28. februar uddeles statuetterne på Bremen Teatret i København. Skuespiller Troels Lyby er vært for andet år i træk.

Det er 68. gang, at filmskribenterne uddeler statuetterne. Prisen blev for første gang uddelt i 1948, og den er opkaldt efter to af dansk films største navne på det tidspunkt, Bodil Ipsen og Bodil Kjer.

Ved årets uddeling skal filmene 'Stille hjerte', 'Kapgang', 'Klumpfisken', 'All inclusive' og 'Når dyrene drømmer' dyste om den hvide statuette for årets bedste danske film.

I kategorien amerikanske film bliver det: 'Boyhood', 'Hende', 'Inside llewyn Davis', 'Nebraska' og 'Dallas Buyers Club', mens vinderen blandt de ikke-amerikanske film vil være at finde mellem: 'Force majeure', 'Ida', 'To dage en nat', 'Vintersøvn' og 'Fortiden'.

Den bedste dokumentarfilm skal findes blandt 'The look of silence', 'Cirkusdynastiet', 'Våbensmuglingen', 'We are journalists' og '1989'.

Stille hjerte dominerer blandt kvinderne

Der er også fundet nominerede i kategorierne for bedste roller. I rollen som bedste mandlige birolle er de nominerede Pilou Asbæk for 'Stille hjerte', Ali Sivandi for 'Ækte Vare', David Dencik og Anders W. Berthelsen for deres roller i 'Kapgang', mens Lars Mikkelsen er indstillet for sin præstation i 'Når dyrene drømmer'.

Kun fire er fundet værdige til at konkurrere om statuetten for bedste mandlige hovedrolle. De er: Henrik Birch for 'Klumpfisken', Villads Boye for 'Kapgang', Mikael Persbrandt for 'En du elsker' og Uffe Rørbæk for 'Det andet liv'.

Blandt kvinderne er det Birgitte Hjort Sørensen for 'En du elsker', Sarah Sofie Boussnina for 'Fasandræberne', Danica Curcic for 'Fasadræberne', Sidse Babett Knudsen for 'Kapgang' og Susanne Storm for 'Klumpfisken', som dyster om prisen for bedste kvindelige birolle.

Filmen 'Stille hjerte' har allerede lagt sig i en god position til rollen som bedste kvindelige hovedrolle. Hele tre af de fem nominerede i kategorien stammer herfra. Det drejer sig om Ghita Nørby, Danica Curcic og Paprika Steen. Her ud over er Sonia Suhl nomineret for 'Når dyrene drømmer' og Bodil Jørgensen for 'All Inclusive'.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce