Festivalserie. 'Bedraget' handler om økonomiske forbrydelser i bankerne, på Børsen, i bestyrelseslokaler og blandt platteslagere og erhvervsfyrster. Her ses to af seriens medvirkende: Thomas Bo Larsen og Thomas Hwan (th.).
Foto: Christian Geisnæs

Festivalserie. 'Bedraget' handler om økonomiske forbrydelser i bankerne, på Børsen, i bestyrelseslokaler og blandt platteslagere og erhvervsfyrster. Her ses to af seriens medvirkende: Thomas Bo Larsen og Thomas Hwan (th.).

Film og tv

Ny DR-dramaserie får premiere på Berlins filmfestival

Instruktøren Per Fly står bag serien 'Bedraget', hvor Nikolaj Lie Kaas og Thomas Bo Larsen blandt andre medvirker.

Film og tv

DR's kommende dramaserie 'Bedraget' får ikke premiere på tv, men på Berlins filmfestival.

Mens tv-seerne må vente til januar 2016, kan festivalpublikummet få et kig på serien, der handler om økonomisk kriminalitet, 10. februar.

Tidligere har det hørt til sjældenhederne, at tv-serier har optrådt i festivalens program, og kun nyskabende eksempler som Netflix-fænomenet 'House of Cards' og den newzealandske ’Top of The Lake’ har fået den ære.

Men i år giver filmfestivalen tv-serier mere opmærksomhed i det officielle program som respons på, at dramaserier er under voldsom udvikling som kunstnerisk genre og genererer enorm interesse.

LÆS ARTIKEL

DR-serien på ti afsnit er skrevet af Jeppe Gjervig Gram ('Borgen', 'Sommer') og har Per Fly ('Bænken', 'Monica Z') som konceptuerende instruktør, mens kendte navne som Stine Stengade, Waage Sandø, Thomas Hwan, Thomas Bo Larsen og Nikolaj Lie Kaas spiller med. Sidstnævnte deltager sammen med den unge skuespillerinde Natalie Madueño Wolfsberg i festivalen for at kaste glans over visningen i Haus der Berliner Festspiele.

I en pressemeddelelse forklarer DR's dramachef, Piv Bernth, at hun er meget stolt over deltagelsen.

»Denne invitation til visning af ’Bedraget’ ved Berlin International Film Festival er tidligere kun givet til serier, vi opfatter som vores forbilleder. Den kommende store serie fra DR giver allerede genklang i den internationale tv-verden, og vi er oprigtigt glade for, at Jeppe Gjervig Gram, hans forfatterteam og hele holdet bag serien med Per Fly i spidsen får den velfortjente anerkendelse«.

Ud over DR-serien bidrager danske filmskabere til festivalen med de to dokumentarfilm 'Misfits' af Jannik Splidsboel og 'Så meget godt i vente' af Phie Ambo, med portrætfilmen 'Fassbinder – at elske uden at kræve' af Christian Braad Thomsen, med spillefilmen 'Steppeulven' af Ole Christian Madsen.

Berlin International Film Festival foregår 5.-15. februar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce