Ærespris. Skuespilleren Viggo Mortensen modtager en Æres Bodil på Bremen Teatret d 28. februar, hvor Bodil Prisen for 68. gang løber af stablen. (arkivfoto)
Foto: THOMAS BORBERG

Ærespris. Skuespilleren Viggo Mortensen modtager en Æres Bodil på Bremen Teatret d 28. februar, hvor Bodil Prisen for 68. gang løber af stablen. (arkivfoto)

Film og tv

Viggo Mortensen modtager Æres-Bodil

Den dansk-amerikanske skuespiller får prisen for sin »forbilledligt alsidige karriere«.

Film og tv

Den dansk-amerikanske skuespiller får årets Æres Bodil.

Prisen får han for sin »forbilledligt alsidige karriere«, der spænder fra store Hollywoodproduktioner som 'Ringenes Herre' til den lille film 'Jauja, der får dansk præmiere til april, hvor han for første gang spiller skuespil på dansk.

»Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede som skuespiller. En skuespiller som har opnået massiv berømmelse, men som stadig arbejder utrætteligt på at forny sig. Han bruger sin status og sit talent i film, der stædigt prøver at holde filmen i live som en eksperimenterende og nysgerrig kunstart. Viggo Mortensen er en skuespiller, som vi her til lands er stolte over at have halvpart i, og han er en kunstner, der hele tiden arbejder på at udvikle og raffinere sin metier. Der er et særligt bånd mellem Danmark og Viggo Mortensen, og det vil vi gerne gøre vores til at styrke«, siger Jacob Wendt Jensen, formand i Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-priserne, i en pressemeddelelse.

Bredt gennembrud med 'Ringenes Herre'

Viggo Mortensen er født og opvokset i USA (med en afstikker til Sydamerika), men har en dansk far og stærke bånd til Danmark.

Mortensen er ud over sit brede gemmembrud med 'Ringenes Herre' berømt for film som 'The Indian Runner' (der har inspireret Lars von Trier til at få tatoveret FUCK på fingrene) , 'A History of Violence', 'Eastern Promises' og 'The Road'.

Bodilpriserne bliver uddelt på Bremen Teater 28. februar, hvor vinderne i alle de resterende kategorier bliver afsløret. Her ligger filmene 'Stille Hjerte', 'Klumpfisken' og 'Kapgang' efter nomineringerne lunt i svinget til at blive årets store pristagere, når Bodil for 68. gang bliver uddelt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce