Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Foto/Jerry Bruckheimer Films
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den virkelige verdens sportshelte på film

Der er nu intet som at tude om kap med sidemanden, når det endelige, afsluttende, legendeskabende mål går ind, eller når målstregen forceres med den allermindst tænkelige margin og med opbydelsen af en overmenneskelig viljestyrke. Vi elsker sport. Også på film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Viljen til sejr/Chariots of Fire (1981)

1924 OL: Den missionerende skotske kristne Eric Liddell (Ian Charleson) konkurrerer på 100 meteren med jødiske Harold Abrahams (Ben Cross), der løb for at bekæmpe antisemitisme.

Der er koldt på toppen/Downhill Racer (1969)

En ganske ung Robert Redford spiller Dave Chappelet, den amerikanske olympiske skiløber hvis bandsatte vilje til sejr gjorde træneren og holdkammeraterne til hans fjender.

Kampen mod fortiden/Somebody Up There Likes Me (1956)

Da James Dean døde, overtog Paul Newman rollen som mellemvægtsbokseren Rocky Graziano, og ja, det var samfundets skyld, det meste af det.

Cinderella Man (2005)

James J. Braddock (Russell Crowe) er eksbokseren, der for at redde sin familie fra sultedøden under Depressionen vender tilbage i ringen og bliver mester.

The Blind Side (2009)

Michael Oher, en hjemløs, traumatiseret dreng, bliver All American football player, da en pæn overklassefrue (Sandra Bullock) tager ham under sine vinger og stiller krav.

Titans/Remember the Titans (2000)

I det raceopdelte Syden er Denzel Washington træneren, der I 1971 tvinger sit etnisk blandede hold af rugbyspillere til at bo sammen og overvinde angsten for hinanden.

The Hurricane (1999)

Bokseren Rubin 'Hurricane' Carter (D*enzel Washington) bliver uretmæssigt dømt for mord i 60'ernes stærkt raceantændte USA. 20 år tilbringer han i fængslet.

Ali (2001)

Will Smith danser som en sommerfugl og stikker som en bi som alle tiders største bokselegende, Muhammad Ali, og er samtidig et vue over amerikansk inden- og udenrigspolitik.

Rush (2013)

Dokumenterer fjendskabt og rivaliseringen mellem de to Formel 1-mestre, den karismatiske James Hunt (Chris Hemsworth) og den forbitrede Niki Lauda (Daniel Brühl).

Foxcatcher (2014)

Channing Tatum og Mark Ruffalo er de to brødre og higshchoolbrydere Mark og David Schultz, der opdages og sponsoreres af bizar, potentielt dødsensfarlig rigmand op til OL 1988.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden