INJURIESAG. Zentropa har anlagt injuriesag mod Ekko, fordi direktør Peter Aalbæk (billedet) mener, at magasinet fejlagtigt har beskyldt Zentropa for at have franarret skuespillerne pengene.
Foto: NIELS HOUGAARD (arkiv)

INJURIESAG. Zentropa har anlagt injuriesag mod Ekko, fordi direktør Peter Aalbæk (billedet) mener, at magasinet fejlagtigt har beskyldt Zentropa for at have franarret skuespillerne pengene.

Film og tv

Zentropa betalte stor spillegæld

Peter Aalbæk fastholder, at kontroversielt filmprojekt ikke var et Zentropa-projekt.

Film og tv

Balladen om Zentropas injuriesag mod filmmagasinet Ekko har taget en ny drejning.

I kulturprogrammet ’AK 24/7’ på Radio24syv torsdag fortalte en af de helt centrale personer i sagen, instruktør Manyar I. Parwani, at de meget omtalte 250.000 kroner, som håbefulde unge skuespillere indbetalte for at deltage i casting til filmen ’Klar til optagelse’, er blevet taget af hans ven og kollega Faisel Butt.

LÆS OGSÅ

Faisal Butt er forsvundet - i øvrigt efter at Zentopa har betalt en spillegæld på 170.000 for ham.

Zentropa har anlagt injuriesag mod Ekko, fordi direktør Peter Aalbæk mener, at magasinet fejlagtigt har beskyldt Zentropa for at have franarret skuespillerne pengene.

For Zentropa var ikke vidende om, at der blev opkrævet penge for at deltage i castingen, siger Aalbæk, ligesom pengene ikke blev indbetalt til en konto hos det store filmselskab, men derimod til en konto, som Parwani og Butt rådede over.

Ålen fastholder: Ikke et Zentropa-projekt
Manyar I. Parwani sagde i radioprogrammet, at 'Klar til optagelse' var et Zentropa-projekt. Han forklarede, at han sammen med Zentropa-producerne Louise Westh og Ida Harder holdt møder med Peter Aalbæk om projektet.

»Jeg har ikke gjort noget uden at spørge Peter (Aalbæk, red.)«, sagde han.

LÆS OGSÅ

Peter Aalbæk fastholder til gengæld , at 'Klar til optagelse' ikke var et egentligt Zentropa-projekt, men derimod et græsrodsprojekt, som filmselskabet hjalp Parwani med, og som selskabet var interesseret i, hvis det blev til noget:

»Men det er ikke det samme, som at vi har oprettet projektet eller styret noget som helst. Og vi ville aldrig opkræve gebyr i forbindelse med en casting til en Zentropa-film. Ligesom jeg ikke vidste, at det skete til 'Klar til optagelse'«, siger han til Politiken.

Derfor fastholder han sin injuriesag.

»Havde Ekko ulejliget sig til at spørge mig, om pengene var landet på Zentropas konto, kunne jeg i samme artikel have sagt 'nej, det er de ikke', og så ville jeg have været flintrende ligeglad med, hvad de havde skrevet. For så ville alle andre medier ikke have bragt en historie med mit billede, hvor der står, at Zentropa har franarret nogle skuespillere 250.000 kroner«, siger han.

Lyssky kreditorer
De 250.000 er siden forsvundet.

Ifølge Manyar I. Parwani er det Faisel Butt, der har taget pengene. Butt havde personlige problemer og en stor spillegæld hos ret lyssky kreditorer.

For at hjælpe den unge filmmand ud af kniben ansatte Zentropa Faisel Butt, og Zentropa indvilligede i at betale hans spillegæld - 170.000 kroner - som Faisel Butt så skulle afdrage, mens han arbejdede hos Zentropa som klipper og - ifølge Manyar I. Parwani - som manuskriptforfatter på 'Klar til optagelse'.

De 170.000 kroner fik Parwani og betalte sin kriseramte vens kreditorer. Men nogenlunde samtidig forsvandt Butt og efterlod kun en besked om, at havde forladt landet. Siden har Parwani ikke set ham.

LÆS OGSÅ

Og da Manyar I. Parwani ville hæve penge fra castingkontoen til sit filmprojekt, fandt han ud af, at Faisel Butt havde tømt den.

Peter Aalbæk bekræfter over for Politiken, at han har betalt Butts spillegæld, ligesom han bekræfter, at han ansatte Butt, så han kunne arbejde gælden af.

»Jeg vil nødig se folk, jeg elsker, blive involveret i noget med kriminelle bander. Det er penge, vi har taget fra firmakassen og stillet til rådighed for en kunstner i nød. Det har vi gjort mange gange før, men under mindre dramatiske omstændigheder«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce