Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: STEEN OLE
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Piratfilmtjenesten Popcorn Time lukker

Den største illegale filmtjeneste under navnet Popcorn Time lukker for altid, oplyser en af bagmændene.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den mest populære piratfilm-tjeneste popcorntime.io lukker for altid, siger en af bagmændene til hjemmesiden torrentfreak.com.

»Jeg har lukket alle servere ned, der er ikke mere jeg kan gøre nu. Jeg har slettet alle logfiler, der kan skade andre udviklere«, fortæller udvikleren 'Wally'.

Allerede i fredags skrev popcorntime.io på twitter, at det formentlig var deres sidste tweet og opfordrede folk til fremover at støtte deres legale projekt 'Butter'.

Ifølge torrentfreak.com skyldes lukningen uenighed blandt udviklerne bag piratsiden, blandt andet har ejeren af domænet popcorntime.io forladt projektet af frygt for at blive retsforfulgt.

Det er ikke lykkedes de tilbageblevne at overføre domænet til en ny ejer.

Trusler om retsforfølgelse

Popcorn Time blev oprindeligt udviklet af en gruppe argentinske programmører og er blevet kaldt pirattjenesternes Netflix, fordi brugerfladen er lige så enkel og nem som Netflix. Men Popcorn Time fungerer lige som Pirate Bay og mange andre piratsider med såkaldt bittorrent-teknologi, som betyder, at så snart du begynder at downloade en film begynder du også at dele den med andre brugere. De argentiske udviklere lavede blot en smart overbygning, så enhver kan finde ud af bruge pirattjenesten.

Med truslen om retsforfølgelse fra de store amerikanske filmselskaber turde argentinerne ikke fortsætte med deres version af Popcorn Time. Men programmerne bag blev udviklet i såkaldt open source så alle kunne se, hvordan de var lavet og bidrage til at gøre tjenesten bedre. Argentinerne udpegede selv popcorntime.io som deres arvtagere. Men også alle mulige andre har lavet popcorn time-udgaver, hvor det er muligt at streame film gratis uden betaling. For eksempel findes der i dag popcorn-time.se, der stadig ser ud til at fungere fint.

Dansk side lukket

Også herhjemme er danske filmselskaber og deres advokater begyndt at forfølge Popcorn Time og dens brugere.

Den danske udgave popcorntime.dk blev lukket i sommer. Går man ind på siden i dag, finder man i stedet en besked om, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International kriminalitet efterforsker en sag mod domænet. Og filmselskaberne har sendt et brev med krav om betaling på flere tusinde kroner til danske brugere af tjenesten. Dem har de fundet frem til via deres ip-adresser.

Derfor opfordrer pirattjenesterne nu deres brugere til at bruge vpn-klienter. Forsøger man at dowloade en film på popcorn-time.se, kommer der en advarsel op om, at man er ved at downloade uden en vpn-klient og beskeden:

»Det bliver stærkt anbefalet at bruge vpn for at undgå unødig risiko«.

Med en vpn-klient kan brugerne skjule deres ip-adresse og lade som om de ser filmen fra en computer i USA, i Tyskland eller hvor de nu ønsker det.

Lovlig Popcorn Time

Det nye projekt 'Butter', som folkene bag popcorntime.io nu kaster sig over, er i princippet det samme som Popcorn Time bare i en lovlig version, så alle udviklere, der har lyst til at deltage, kan være med uden at frygte at blive retsforfulgt. Ifølge Tech Times har udviklerne oplyst at 'Butter' »aldrig vil streame materiale, der er copyright-beskyttet«. Ambitionen er altså at lave en streamingtjeneste udelukkende med materiale, som kan bruges frit.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden