DØD. Abe Vigoda, kendt fra blandt andet 'The Godfather', er afgået ved døden.
Foto: Peter Kramer/AP

DØD. Abe Vigoda, kendt fra blandt andet 'The Godfather', er afgået ved døden.

Film og tv

Skuespilleren Abe Vigoda er død - igen

Skuespilleren døde af alderdom i sit hjem her til aften i New Jersey, 94 år gammel.

Film og tv

For Abe Vigoda var døden en konstant følgesvend.

Det havde den været, lige siden han 'døde' første gang i 1982, da magasinet 'People' fejlagtigt erklærede, at han havde endt sine dage. Han tog det med et smil og jokede med hans død - og fraværet deraf - resten af hans liv.

Han døde i dag 94 år gammel, oplyser hans datter til Reuters.

Abe Vigoda er bedst kendt for sin rolle som Don Vito Corleones caporegime og livslange ven, Salvatore Tessio, i Francis Ford Coppolas film 'The Godfather' fra 1972.

Det var ham, der forsøgte at forråde Al Pacino, der i rollen som 'Michael Corleone' havde overtaget tronen som 'Godfather' i mafiafamilien. Dog endte Abe Vigodas karakter med at blive ført væk af Corleone-familiens håndlangere, hvor han tryglede familiens advokat om at slippe for sin straf med det berømte citat:

»Tom, can't you get me off the hook? For old times sake?«

Hvortil svaret var et medlidende, men bestemt:

»Can't do it, Sally«

Smågnaven detektiv og levende død

Udover hans rolle i 'The Godfather' var Abe Vigoda også kendt fra politiserien 'Barney Miller', hvor han spillede den smågnavne politibetjent 'Phil Fish', som han blev nomineret til en Emmy for hele tre gange for 'Best Supporting Actor'.

Han har derudover blandt andet medvirket i filmene 'Joe og Vulkanen', 'The Godfather Part II', 'Det er mig der snakker' og 'Good Burger'.

I sidstnævnte blev der især joket med hans 'død', der som tidligere nævnt er blevet rapporteret flere gange, senest i 1987.

Emnet var også omdrejningspunkt for flere af hans offentlige optrædener i blandt andet talkshowet 'Late Night with Conan O'Brien' og 'The Today Show'.

Fans oprettede endda hele to hjemmesider ( her og her ), hvis eneste formål var at holde øje med, om stjernen stadig levede, eller om han var endeligt afgået ved døden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce