HÆDER. Trine Dyrholm har allerede før sølvbjørnen vundet et hav af priser.
Foto: Lars Wahl

HÆDER. Trine Dyrholm har allerede før sølvbjørnen vundet et hav af priser.

Film og tv

En karriere overøst med priser og hæder

Udover Sølvbjørnen har Trine Dyrholm vundet et hav af priser i løbet af sin karriere. I alt er det blevet til syv Robert-statuetter, og fem gange er hun blevet hædret med den prestigefyldte kritikerpris Bodil.

Film og tv
Foto: LEHMANN MARTIN/POLFOTO

Rollen som Gro Grønnegaard i tv-serien ’Arvingerne’ (2014 og 2015) udløste en Robert for hver sæson i kategorien årets kvindelige hovedrolle. I serien spiller Trine Dyrholm den bestemte storesøster, som forsøger at holde sammen på familien.

Foto: DOANE GREGORY/NORDISK FILM

For præstationen som den kræftsyge Ida i komedien ’Den Skallede Frisør’ (2012) vandt Trine Dyrholm en Robert for årets kvindelige hovedrolle. En rolle, der ifølge Politikens filmredaktør Kim Skotte er skyld i, at filmen kommer tørskoet i land. Samme år modtog hun også en Robert, for årets kvindelige birolle i det historiske drama ’En Kongelig Affære’.

Foto: PER ARNESEN/Per Arnesen

I den Oscar-belønnede film ’Hævnen’ (2010) spiller Trine Dyrholm rollen som Marianne, den fraskilte kvinde, som prøver at få det hele til at fungere.

For rollen vandt hun både en Robert og en Bodil som årets kvindelige hovedrolle. Trine Dyrholm kan på et splitsekund »dramatisere lærredet, så halsen snører sig sammen«, skriver Kim Skotte, filmredaktør på Politiken, i anmeldelsen af filmen.

Foto: Lars Wahl

I rollen som Charlotte i dramaet ’En Soap’ (2006) flytter Trine Dyrholm ind som overbo til den transseksuelle Veronica, og et særligt forhold udvikler sig. Trine Dyrholm vandt både en Robert og en Bodil som året kvindelige hovedrolle. Filmen vandt en lang række af priser, blandt andet en Sølvbjørn ved Berlinalen.

Allerede i 1990 vandt Trine Dyrholm en Bodil for årets kvindelige hovedrolle i filmen ’Springflod’. I spillefilmsdebuten spiller hun rollen som den vestjyske pige Pauline, der forelsker sig i den tvangsfjernede teenager Franco. Derudover har Trine Dyrholm modtaget en Bodil for årets kvindelige hovedrolle i filmen 'Fluerne på Væggen' (2005) og både en Bodil og en Robert for årets kvindelige birolle i 'Forbrydelser' (2004).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce