Film. Skuespilleren Caspar Philipson kan være på vej til et gennembrud i USA. Arkivfoto.
Foto: DRESLING JENS/POLFOTO

Film. Skuespilleren Caspar Philipson kan være på vej til et gennembrud i USA. Arkivfoto.

Film og tv

Dansker skal portrættere JFK i stor Hollywood-film

Den relativt ukendte Caspar Phillipson skal spille John F. Kennedy i 'Jackie'.

Film og tv

Det er ikke en ubetinget let opgave for en skuespiller at skulle gøre det ud for den ikoniske amerikanske præsident John F. Kennedy på film.

Blandt andre Bruce Greenwood ('13 Days'), James Marsden ('The Butler'), Greg Kinnear ('The Kennedys') og Rob Lowe ('Killing Kennedy') har med vekslende held forsøgt sig.

Nu skal en dansk skuespiller spille JFK, der som bekendt blev skudt og dræbt i Dallas i 1963. Ifølge den amerikanske avis Washington Post får danske Caspar Phillipson nemlig rollen som John F. Kennedy i Hollywood-filmen 'Jackie', der har premiere i 2017.

Caspar Phillipson er uddannet fra Aarhus Teater og har mest gjort sig bemærket i musicals som 'Les Miserables' og 'Kameliadamen'. Den 45-årige dansker har også spillet med i Ole Christian Madsens 'Flammen og Citronen', lige som han har haft mindre roller i 'Steppeulven' og i 'Sommeren 92'.

Ligner noget fra Kennedy-klanen

'Jackie' instrueres af Pablo Larrain, og på rollelisten er også Peter Sarsgaard, Greta Gerwig og Billy Crudup. Filmens bærende rolle som Jackie Kennedy spilles af stjerneskuespillerinden Natalie Portman.

Washington Posts reporter har set billeder fra optagelserne af filmen, og ifølge avisen ligner Caspar Phillipson til forveksling den rigtige John F. Kennedy

»Man kunne faktisk godt tro, at Caspar Phillipson i virkeligheden var et medlem af den berømte Kennedy-familie. Det tykke hår, de kridhvide tænder, smilerynkerne omkring øjnene - det hele er meget Kennedyesque«, lyder det fra avisens reporter, som videre skriver:

»Det kan godt være, at der ikke er nogen, der kender ham i USA, men fysisk ligner han John F. Kennedy meget mere end andre skuespillere, der tidligere har spillet rollen som John F. Kennedy«.

'Jackie' kan således være begyndelsen til et gennembrud for Caspar Phillipson, der i øvrigt taler engelsk flydende. Han har tidligere gjort sig bemærket i en engelsksproglig produktion, nemlig i teaterstykket 'The Secret Garden' på Edinburgh Festival Theatre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce