Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tv-serie. Ud over at være forfatter, digter og musiker kan Patti Smith også skrive skuespiller på sit CV. Hun har nemlig haft to små roller. Senest i fjerde sæson af 'The Killing'. (Arkiv)
Foto: Jim Rassol/AP

Tv-serie. Ud over at være forfatter, digter og musiker kan Patti Smith også skrive skuespiller på sit CV. Hun har nemlig haft to små roller. Senest i fjerde sæson af 'The Killing'. (Arkiv)

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Patti Smith om gæsteoptræden i 'The Killing': »Det var to rene minutter i deres verden«

Sanger, sangskriver og forfatter Patti Smith fortæller, hvordan hun fik en lille rolle i den amerikanske version af DR-serien 'Forbrydelsen'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I efterskriftet til sin seneste bog fortæller forfatter, sanger og digter Patti Smith, hvordan det lykkedes hende at få en rolle i fjerde sæson af hendes yndlings tv-serie 'The Killing' - den amerikanske version af DR-serien 'Forbrydelsen'.

Ude af stand til tro mit held svarede jeg hurtigt ja.

»Solen stod op over New York. Jeg besluttede, jeg ville holde en af den slags søndage, hvor man bliver hjemme. Det plejede at foregå sådan, at jeg ville skrive et par timer på Café Ino, senere rydde lidt op, fylde min termokande og så sætte mig klar til at se den nyeste episode af tv-serien 'The Killing'«, skriver Patti Smith ifølge The Newyorkers gengivelse.

Der var bare et problem denne søndag. Patti Smiths yndlingsserie var ikke blevet forlænget, og nu sad hun uforløst tilbage.

Svarede hurtigt ja

Impulsivt besluttede Patti Smith sig for at skrive til seriens producent Veena Sud.

En form for taksigelsesbrev.

Det blev starten på en længere korrespondance mellem de to, og efter at det blev annonceret, at Netflix ville give serien seks nye episoder, inviterede Veena Sud Patti Smith til Vancouver for at overvære optagelserne.

»Ude af stand til at tro mit held svarede jeg hurtigt ja. Lige før nytår kom hun med et tilbud yderligere. En gæsteoptræden. Jeg havde blandede følelser — navnligt glæde og skræk. Min eneste anden erfaring med skuespil foran et kamera var en lille rolle som Cleo Alexander, en professor i mytologi på universitetet i Columbia i den sidste sæson af 'Law and Order: Criminal Intent'«, skriver hun.

Et andet show, der også var tæt på at blive nedlagt.

Patti Smith havde forestillet sig, at hun måske skulle spille en eller anden form for hjemløs person i 'The Killing' grundet hendes naturligt lidt »pjuskede« udseende.

Derfor overraskede det hende, da hun fik rollen som hjernekirurgen Dr. Ann Morrison.

»Ti linjer og en kittel. Alt handlede om hjernen«.

To minutter i fantasiens verden

Efter at være fløjet til Vancouver og ført igennem kostume og sminke fik Patti Smith lov til at træde ind på settet.

Ind til Sarah Linden og Stephen Holder. Det amerikanske svar på Sarah Lund med side-kick.

»Væggen var smurt ind i blod — en ildevarslende Rorschach-sommerfugl over en blodstænket dobbeltseng. Jeg trak mig tilbage og observerede stille mine to detektiver, mens de gjorde sig klar til arbejde. Holder havde den samme rastløse energi både foran og bagved kameraet. Linden stod for sig selv med bøjet hoved. Jeg så hende i silhuet. Uregerlige hår fra hendes hestehale slørede hendes øjne«.

»Jeg kunne ikke få mig selv til at kalde dem deres rigtige navne, men det virkede ikke til at genere dem. Min fantasi blev således ikke beskæmmet af virkeligheden. Vores scene blev skudt på et stort område ude foran I.C.U hospitalet. Vi stod ansigt til ansigt i det barske fluorescerende lys. Jeg var pålagt at adressere mine to yndlingsdetektiver med afvisende autoritet og nægte dem adgang til min patient. Det eneste vidne til et massemord. Det varede knap to minutter, men det var to rene minutter i deres verden«, skriver hun.

Før hun forlod settet gav Holder hende sit officielle visitkort.

»Da jeg kom hjem, satte jeg det på min kommode ved siden af et lille fotografi af Eugène Delacroix«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden