Emmy. Susanne Bier vandt en Emmy ved uddelingen i nat. Det er hovedrolleindehaveren Tom Hiddleston der lykønsker hende på billedet.
Foto: Chris Pizzello/AP

Emmy. Susanne Bier vandt en Emmy ved uddelingen i nat. Det er hovedrolleindehaveren Tom Hiddleston der lykønsker hende på billedet.

Film og tv

Bier skriver danmarkshistorie med Emmy-statuette

Bier vinder for 'Natportieren' og er den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy.

Film og tv

Succesinstruktøren Susanne Bier har natten til mandag dansk tid skrevet danmarkshistorie efter at have vundet en Emmy-statuette for bedste instruktør for miniserien "Natportieren".

Hun er således den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy. Oscar-statuetten vandt hun i 2011 for 'Hævnen' i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

»Jeg er rystet og meget lykkelig. Jeg havde virkelig ikke regnet med det«, siger Susanne Bier efter prisoverrækkelsen.

»Det er helt vanvittigt så stort, det her er. Der er så mange fantastiske shows. Jeg vil sige, at Oscar er lidt mere elegant, og det her er meget bredere«.

Kun én anden dansker kan prale af at have vundet både en Oscar og en Emmy. Det er filmproduceren Tivi Magnusson, som vandt en Oscar for kortfilmen 'De nye lejere' i 2010, og i 1999 vandt han en Daytime Emmy for filmen "Øen i Fuglegaden".

Susanne Bier har vundet en Primetime Emmy for 'Natportieren'.

Forskellen på de to priser er, at Daytime Emmy bliver uddelt til programmer, der bliver sendt i dagtimerne, hvor den ældre og mere omtalte Primetime Emmy går til programmer, der bliver sendt om aftenen.

»Det føles meget ærefuldt«, siger hun.

Ifølge den danske instruktør har der de seneste år været lige så meget prestige forbundet med at lave tv, som der tidligere udelukkende har været med at lave spillefilm.

»Når man sidder her i salen (The Microsoft Theater i Los Angeles, red.), så er der en helt masse fantastiske stjerner, som bare for fem år siden aldrig ville lave tv, men som nu alle sammen er med i tv«, siger hun.

Om Biers Emmy-statuette betyder, at hun nu skal til at lave mere tv, ved hun endnu ikke.

»Det har jeg ikke besluttet mig for endnu«, siger hun.

'Natportieren' var nomineret til i alt 12 Emmy-statuetter, herunder i kategorier som bedste mandlige hovedrolle, bedste mandlige og kvindelige birolle samt bedste miniserie.

Det er 68. gang, at den prestigefyldte Emmy-pris bliver uddelt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce