Film og tv

Det'ForBørn Videomaraton for børn

Filmkonkurrence i børnehøjde: Det årlige videomaraton får en lillebror.

Film og tv

Når det årlige VideoMarathon løber af stablen i midten af september, vil det sandsynligvis ikke længere være en enestående begivenhed. Hvis alt falder på plads, skal en udvalgt børneskare ugen i forvejen prøve kræfter med disciplinen.

"Vi er ikke på udkig efter en Lars von Trier in spe. Men derfor vil vi da gerne have, at børnene får en fornemmelse af, hvad filmen kan og får lyst til at bruge mediet," fortæller David Fox, der også står bag det eksisterende VideoMarathon.

En gammel idé
Ideen til et børnevideomaraton opstod allerede for 2 år siden, men først nu er projektet - herunder finansieringen -ved at tage form.

"Vi vil gerne vise, at filmen er en udtryksform på lige fod med en stil i skolen eller en tegning. Udstyret er i dag så relativt billigt og let at betjene, at alle kan lave en film."

Færdig film på 48 timer
Reglerne vil være de samme som ved de voksnes VideoMarathon. Deltagerne skal indenfor rammerne af et givet emne både filme og klippe en film på 48 timer. Filmene bliver ikke bedømt ud fra den tekniske form, men ud fra hvor godt emnet formidles.

Børnenes videomaraton adskiller sig ved, at deres forældre er til stede som hjælpere under hele forløbet:

"Udfordringen bliver helt klart at få de voksne til ikke at blande sig i den kreative proces. De er udelukkende børnenes assistenter," siger David Fox.

Vinderen vise på Buster Filmfestivalen
80 børn i alderen 8-14 får lov at deltage i konkurrencen, og tilmeldingen starter via nettet den 1. maj. Deltagerne bliver inddelt i to aldersklasser, 8-11 år og 12-14 år, og inden for begge grupper bliver der dystet om hovedpræmien: En tur til Hollywood.

Juryen vil bestå af børn med filmerfaring, og vinderfilmene vil blive vist på Buster Filmfestival. Foreløbig har Københavns Kommune, DR og firmaet Pinnacle givet støtte til projektet.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce