EFTERFØLGER. Hobbitten Bilbo Baggins ser ud som om, han har set en drage. Men det har han sandsynligvis også i dette billede fra 'Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark', der kommer i december 2013.
Foto: Warner Bros./MGM

EFTERFØLGER. Hobbitten Bilbo Baggins ser ud som om, han har set en drage. Men det har han sandsynligvis også i dette billede fra 'Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark', der kommer i december 2013.

Film og tv

Sløret er løftet: Her er første kig på 'Hobbitten 2'

Allerede før premieren på første del af Hobbit-trilogien lokker filmselskabet med billeder fra opfølgeren.

Film og tv

Fans af J.R.R. Tolkien og fantasy-genren generelt er nu klar til at kaste sig over endnu en Peter Jackson-trilogi baseret på Tolkiens bøger.

I nat har ’Hobbitten - En uventet rejse’ premiere, men som om det ikke var nok, er fans allerede begyndt at kigge frem til december 2013, hvor del to rammer biograferne.

Sniger billeder ud langsomt Det sker ikke mindst, fordi filmselskabet Warner Bros. er begyndt at ’tease’ filmen, der får titlen ’Hobbitten – Dragen Smaugs Ødemark’. Originaltitlen er ’The Hobbit: The Desolation of Smaug’. Filmselskabet har sendt billeder ud til pressen fra den næste film, og således har Hollywood-bladet Entertainment Weekly bragt billedet ovenfor som nogle af de første.

Billedet viser hovedpersonen Bilbo Baggins, spillet af Martin Freeman, der tilsyneladende befinder sig på en ordentlig bunke guld, og han har lige fået øje på noget frygtindgydende. Fans af bogen vil vide, at det efter al sandsynlighed er dragen Smaug, han netop er kommet ansigt til ansigt med.

Det kan måske undre de, der ikke har læst bogen, hvorfor del to allerede indeholder mødet med Smaug, eftersom hele historien jo handler om Bilbos rejse og forsøg på på at stjæle guld fra den skat, som dragen vogter over?

Kæmpeslag til i nummer tre

Men når det sker i film nummer to, er det fordi film nummer tre er helliget den del af Bilbo Baggins’ (Eller Bilbo Sækker på dansk) eventyr, der oprindeligt slet ikke var en del af ’Hobbitten’, men derimod blev tilføjet til anden udgave af ’Hobbitten’, da Tolkiens forlægger ønskede en fortsættelse.

LÆS OGSÅ

Tolkien begyndte at skrive på ’Ringenes Herre’, men følte at ’Hobbitten’ skulle ændres for at hænge bedre sammen med fortsættelsen. Han sendte ændringerne til forlæggeren, og hørte herefter ingenting i lang tid. Da han senere modtog en ny udgave af ’Hobbitten’ til korrektur var ændringerne allerede blevet inkorporeret.

Det er denne del af bogen, der indeholder ’De fem hæres kamp’, et kæmpeslag, der sandsynligvis bliver kulminationen på hele trilogien. Og hvis kan kender Peter Jackson ret, kommer det ikke til at foregå lavmælt og underspillet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce