Vibrationer. I i foyeren i Palads kan man få sig en prøvetur i de nye Thunderbox-stole.
Foto: JENS DRESLING

Vibrationer. I i foyeren i Palads kan man få sig en prøvetur i de nye Thunderbox-stole.

Film og tv

Palads installerer røv-rystende stole i sin største sal

Sal 1 undergår en forvandling med nyt lærred, lydsystem og særlige stole.

Film og tv

Thunderbox er navnet på en bogstaveligt talt røvrystende stol, der snart installeres i Palads Biografen i København.

Den særlige model er skabt til at give biografoplevelsen en ekstra sanselig dimension, så man fysisk kan mærke rystelserne af for eksempel en eksplosion på lærredet.

»Det er bedst til bulder og brag. Man skal ikke forvente at blive rystet rundt til 'Marie Krøyer', men det er fedt til 'Die Hard' eller 'Iron Man'«, siger Jacob Elkær-Hansen, der er salgs- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer.

Teknisk fungerer stolen ved, at den reagerer på lyden fra filmen og opfører sig som en slags vibrerende subwoofer.

LÆS ARTIKEL

Med balkon og 3D-lyd
Installeringen af de særlige stole er blot ét led i en gennemgribende renovering, som Sal 1 i Palads Biografen på Axeltorv undergår for tiden. Når salen står klar, vil man for eksempel kunne tage plads i nye stole over hele salen eller løse billet til særligt luksuriøse plads i en balkon (hvor Thunderbox-stolene findes).

Derudover er det nye lærred 25 procent større end det gamle i salen, der har plads til 600 publikummer, og række 8 indrettes særligt til dem, der har meget lange ben.

Mest stolt er Jacob Elkær-Hansen dog over salens nye 3D-lydsystem, som gør det muligt at gengive de fineste, dynamiske nuancer.

Hvor de fleste lydsystemer i dag har en hovedkanal og fem mindre kanaler har det nye hele 11 retningskanaler.

»Man kan ikke blot høre venstre, højre, for og bag. Nu kan man også høre lyd, der komme oppe og nede. Det giver helt nye dimensioner til filmoplevelsen. Vi er fuldkommen pjattede med det«, lyder det fra salgs- og marketingdirektøren.

LÆS ARTIKEL

Prøvetur i foyeren

Salen står klar 26. april, hvor der er planer om en festlig indvielse og demonstration af det nye lydanlæg. Første film, der vises i salen, bliver 'Ironman 3'.

Hvis man ikke kan vente så længe på at få en rystetur, man allerede nu gå over i foyeren i Palads, hvor to Thunderbox-stole er stillet op til prøveture.

Bonusinfo: I Aarhus har man kunnet sætte sig til rette i en Thunderbox-stol i Biocity siden januar 2012.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce