Kilde: AP

Film og tv

Se, hvordan det gik galt: Forkert film blev udråbt til årets vinder

Ved en fejl blev filmen 'La La Land' udnævnt til vinder, selv om 'Moonlight' vandt ved nattens Oscar-uddeling.

Film og tv

Det var en noget kaotisk slutning på årets Oscar-uddeling.

Ved en fejl kom skuespilleren til at læse det forkerte navn, da prisen for bedste film skulle læses op.

Skuespilleren Faye Dunaway var noget tøvende, da hun skulle udråbe vinderen, men endte med at råbe 'La La Land' op.

Hele holdet kom på scenen, fik deres statuette og holdt takketale. Men pludselig gik 'La La Land's producer, Jordan Horowitz, til mikrofonen:

»Nej, der er sket en fejl! Moonlight, det er jer, der har vundet Bedste Film«, sagde han og rakte statuetten frem mod kollegerne i salen.

»Det er ikke en joke!«, forsikrede han.

Og så måtte et nyt hold på scenen for at modtage prisen og holde ny takketale.

»Selv i mine drømme kan det her ikke være sandt. Men til Helvede med drømme! Jeg er færdig med drømme. Det er sandt! Åh, du godeste!«, lød det fra en forbløffet producer af 'Moonlight', Barry Jenkins.

Hvordan kunne det ske?

Warren Beatty, som præsenterede prisen sammen med Dunaway, havde fået den forkerte konvolut, den der egentlig var til bedste kvindelige skuespiller, som Emma Stone fra 'La La Land' vandt tidligere på aftenen.

Warren Beatty forsøge at forklare forløbet. Han havde ved en fejl fået en forkert kuvert med på scenen, nemlig kuverten fra prisen for bedste kvindelige hovedrolle, der tidligere på aftenen var givet til Emma Stone for hendes rolle i 'La La Land'.

Ingen danske priser

Komikeren Jimmy Kimmel havde hele vejen gennem showet lavet sjov med deltagerne, og der var temmelig overbevisende forvirring, da han sammen med Beatty forklarede, at der rent faktisk var sket en fejl.

Internettet har til gengæld ikke været sent til at få det bedste ud af pinligheden:

Det blev ikke desto mindre 'La La Land', der blev aftenens store vinder. 6 Oscars fik den med hjem ud af 14 nomineringer. Blandt andet for bedste manuskript og bedste kvindelige hovedrolle. To danske film var nomineret. Kortfilmen 'Silent Night' og spillefilmen 'Under sandet', men der var ikke gevinst for hverken den ene eller anden.

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at fejlen ved Oscar-uddelingen først blev opklaret af værten Jimmy Kimmel. Det var faktisk produceren af 'La La Land', Jordan Horowitz, der først sagde, der var sket en fejl.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce