Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kilde: AP

Film og tv

Revisionsfirma tager ansvar for historisk Oscar-brøler

Der blev fumlet godt og grundigt med konvolutterne under uddelingen af årets Oscar-statuetter.

Film og tv

Revisionsfirmaet PwC sender efter flere timers forvirring en udredende undskyldning til alle involverede og ikke mindst seerne, der overværede en af Oscar-historiens helt store skandaler ved nattens prisuddeling.

»Prisuddelerne var ved en fejl blevet givet den forkerte konvolut«, forklarer PwC, som har ansvaret for at tælle stemmer og fremstille vinderkonvolutter, i en undskyldning ifølge BBC.

Aftenens største pris, den for årets bedste film, blev i første omgang tildelt Damien Chazelles musical 'La La Land' med Ryan Gosling og Emma Stone i hovedrollerne.

Det var bare ikke den film, der var den retmæssige vinder af den glorværdige pris. Og derfor måtte holdet, som troede de havde vundet, i stor forvirring kalde deres konkurrenter op på scenen.

De amerikanske skuespillere Faye Dunaway og Warren Beatty, som havde æren af at uddele prisen, havde ganske enkelt ved en fejl udråbt den forkerte vinder.

Undersøger sagen

Warren Beatty har efterfølgende forklaret, at han havde fået udleveret en konvolut, som - kategorien taget i betragtning - en anelse mærkværdigt udråbte Emma Stone og 'La La Land' til vinder.

»Det var derfor, at det tog så lang tid, og jeg kiggede så længe på Faye«, forklarede Warren Beatty kort efter optrinnet, hvor han rigtigt nok så ganske perpleks ud.

Beattys historie bakkes op af tv-billederne, der viser skuespilleren holde en rød konvolut med påskriften 'Actress in a leading role' - altså prisen for bedste kvindelige hovedrolle, som Emma Stone kort inden brøleren havde modtaget.

Emma Stone prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle.
Foto: Chris Pizzello/AP

Emma Stone prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle.

Morsomheder er der nok af

Emma Stone forklarede kort efter det uheldige optrin, at hun fortsat havde sin egen konvolut i hænderne, da 'La La Land' fejlagtigt blev udråbt som vinder af årets bedste film.

Warren Beatty og Faye Dunaway kan derfor meget vel have læst op af en reservekonvolut. Når showet afholdelse er der nemlig to personer fra revisionsfirmaet PwC, som på forhånd kender vinderne, og hver bærer en bunke konvolutter i tilfælde af, at det ene sæt bliver væk.

Ifølge BBC er det formentlig der, fejlen er opstået. Begge eksemplarer af konvolutten med vinderen af bedste kvindelige hovedrolle blev med andre ord uddelt.

»Vi er på nuværende tidspunkt i gang med at undersøge, hvordan det kunne ske«, skriver PwC i den officielle udmelding.

Mens revisionsfirmaet krummer tær, har skuespillere, andre kendte personligheder og et utal af almindelige brugere på sociale medier fundet lejlighed til at more sig kosteligt over brøleren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce