ubehandlet webpix
Foto: Mogens Flindt

ubehandlet webpix

Film og tv

Underdog slår favorit: Morten bliver den tiende vinder af 'X Factor'

Seerne har stemt den 26-årige Morten Nørgaard videre i X Factor showet uge efter uge. I aften sikrede seerne ham titlen som vinder af den tiende udgave af X Factor i Danmark.

Film og tv

Den generte gamer fra Odder Morten Nørgaard vinder den tiende udgave af X Factor, der blev afholdt i DR Byen i København.

»Årh, det er vildt! Det er helt sindssygt. Jeg er ret stolt af mig selv«, lød det fra en overvældet Morten Nørgaard på scenen kort efter afgørelsen.

Morten Nørgaards sejr bliver også Remees fjerde sejr i X Factor. Og Remee er stolt af sin X Factor-deltager:

»Det er inspirerende at se. Kæmpe respekt for det, du gør. Det nærvær, det, du har inden i dig, har fået lov til at komme frem og vinde over de bedste, man har set i den her konkurrence«, sagde han til Morten Nørgaaard, kort før Morten i en regn af konfetti atter sang sin vindersang 'The Underdog'.

Inden da havde han sunget  'Runnin' (Loose It All)' af Naughty Boy feat. Beyoncé og Arrow Benjamin og sangen 'Pompeii' af Bastille.

I finalen var Morten Nørgaard oppe i mod Mia og Chili, der begge havde Thomas Blachmann som mentor.

Chili kom på 2.pladsen i X Factor 2017
Foto: Mogens Flindt

Chili kom på 2.pladsen i X Factor 2017

Thomas Blachmans Chili fik andenpladsen efter at have optrådt med sit bud på en vindersang, 'Plated Gold', og sangene 'Feel Like Me' af Cassius feat. Cat Power  og 'Dangerous Woman' af Ariana Grande.

Thomas Blachmanns anden finaledeltager 15-årige Mia sikrede sig en tredjeplads efter at have optrådt med sangene 'Issues' af Julia Michaels og 'Send My Love (To Your New Lover)' af Adele.

Mia fik en andenplads i dette års X Factor.
Foto: Mogens Flindt

Mia fik en andenplads i dette års X Factor.

Mette Lindberg, der var mentor for grupperne, havde ingen deltagere med i finalen, da hendes sidste gruppe VKation måtte forlade showet i sidste uges semifinale.

Ny mand i kulissen

Som noget nyt var det i år ikke alene dommerne, der forud for aftenens finaleshow havde valgt sangene til deltagerne.

Den amerikanske producer Dallas Austin fik nemlig også  lov til at vælge en af finalisternes sange.

I år er X Factor-præmien foruden et sangtræningsforløb hos den internationale sangcoach Helena Hørlyck, nemlig også et samarbejde med Dallas Austin, hvor X Factor-vinderen og den anerkendte producer sammen skal indspille en EP med fire numre.

Dallas Austin har tidligere arbejdet sammen med store kunstnere som  Michael Jackson, Janet Jackson, Madonna, Gwen Stefani og Anastacia.

Gulddreng og Ed Sheeran på scenen

Aftenen bød traditionen tro også på et tilbageblik til nogle af de danskere, der i sin tid stillede op til X Factor audition og gjorde et særligt indtryk - dog ikke alle for deres musikalske kvaliteter.

Denne gang var den brogede skare ført an af Guldreng og hans sange 'Utro' og 'Ked af det'.

Gulddreng på X Factor scenen
Foto: Mogens Flindt

Gulddreng på X Factor scenen

Også den britiske sanger Ed Sheeran gæstede X Factor-studiet med sangene 'Castle on the Hill' og 'Shape of You'.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden