Henrik VIII er en konge, vi aldrig bliver trætte af.
Foto: PBS/DR

Henrik VIII er en konge, vi aldrig bliver trætte af.

Film og tv

Det skal du se på tv i dag: Kongen der ikke kunne holde fingrene fra kvinder, økser og intriger

På DR Ultra kan man lære at lave brunch, hvis man da ellers er til sådan noget. I aften er der to dramaserier, på DR K kan man komme tæt på Henrik VIII, mens TV 2 Charlie viser Tolstojs 'Krig og fred' i engelsk udgave.

Film og tv

Henrik VIII: Sex, magt og intriger

Hvor mange gange har vi set levende billeder med den engelske renæssancekonge Henrik VIII? Hvem har ikke spillet ham i den ganske britiske verden?

Bedst måske dengang 1930’erne, da den britiske skuespiller Charles Laughton med bred bringe og megen fylde spillede den kynisk vægelsindede monark med hang til at komme af med venner, kvinder og fjender med en økse. Andre har siden gestaltet ham mere ungdommelig, viril og sexet, alt efter tidsånd og mode. Men historien i sig selv, selve kendsgerningerne om denne skelsættende Tudor-konge, er fascinerende nok til, at vi aldrig bliver færdige med ham.

DR K kl. 18.00

Foto: DR

Dagens ret: Brunch

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er modstander af brunch. Danmark, som gav verdensgastronomien sin fantastiske frokostkultur på smørrebrød, øl og snaps, besunget af Johannes V. Jensen, har ladet sig forføre af denne bastard af davre og frokost. Nu bliver du inviteret til orgier af pandekager, pølser samt hjertestoppende pocherede æg med hollandaisesovs. Wienerbrød, vafler og frugt i kaskader! Nej, tilbage til Rød Aalborg og røget ål, når noget skal fejres!

DR Ultra kl. 13.20

Picture shows: (L-R) Natasha (LILY JAMES), Anatole Kuragin (CALLUM TURNER)
Foto: BBC/TV2

Picture shows: (L-R) Natasha (LILY JAMES), Anatole Kuragin (CALLUM TURNER)

Krig og fred

Verdenslitteratur skal helst annammes på originalsproget. Gode oversættelser er dog at foretrække i stedet for at snegle sig igennem Marcel Proust med en fransk ordbog. Anderledes med film. Tolstoj er filmatiseret ypperligst på russisk. Især for os, som ikke behersker mesterens eget sprog. Den grandiose russiske udgave fra 1968 er derfor at foretrække alene for sin sprogtone. Men her får vi historien om krig, kærlighed, gamle Rusland og gustne Napoleon på engelsk.

TV 2 Charlie 19.40

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce