Aidan Gillen som Littlefinger (tv) og Sophie Turner som Sansa Stark (th) er tilbage, når de sammen med Jon Snow skal forsøge at beskytte og overtage Westeros.
Foto: Helen Sloan / HBO/Helen Sloan / HBO

Aidan Gillen som Littlefinger (tv) og Sophie Turner som Sansa Stark (th) er tilbage, når de sammen med Jon Snow skal forsøge at beskytte og overtage Westeros.

Film og tv

Undskyld clickbait, men vi vil undgå at spoile: Game of Thrones-fans er vilde med to ting i ny sæson

Særligt to små passager i første afsnit af den længe ventede syvende sæson af HBO-serien 'Game of Thrones' fik de mange fans til tasterne.

Film og tv

Selv om de fleste i øjeblikket holder sommerferie, er vinteren endelig kommet for en stor gruppe mennesker.

Og Politiken skal ikke afsløre noget for dem, der venter i spænding.

Fans verden over er nemlig begejstrede efter nattens sæsonpremiere på den længe ventede syvende sæson af HBO-fantasyserien 'Game of Thrones'. Og det er særligt to episoder i afsnittet, der har sørget for et hav af kommentarer, gifs og memes.

Har du endnu ikke set afsnittet, er det i øvrigt nu, du skal stoppe med at læse.

»The north remembers«

Har man set de foregående sæsoner, vil man uden tvivl blive forvirret over, at Walder Frey er tilbage fra de døde. Det første afsnit starter nemlig med en fest, hvor det gamle familieoverhoved har samlet sine fæller. Langsomt går det op for en, at det er Arya Stark, der i forklædning er i gang med at tage hævn for 'The Red Wedding', hvor familien Frey slog det meste af hendes familie ihjel.

Efter at have forgiftet en fyldt festsal tager Arya sin Walder Frey-maske af og siger til hans barnebrud:

»Når folk spørger, hvad der er sket her, skal du fortælle dem, at Norden husker. Fortæl dem, at vinteren kom efter huset Frey«.

Det affødte Twitter-reaktioner i stil med disse:

Rødhåret cameo

Det var dog ikke kun handlingen, der fik seerne til at spærre øjnene op.

Popsangeren Ed Sheeran var nemlig pludselig at finde syngende omkring et bål.

Det er  langt fra første gang, en kendt musiker leverer en såkaldt cameo i 'Game of Thrones', der tidligere har haft besøg af medlemmer fra Snow Patrol, Coldplay og Sigur Ros. Sheerans tid på skærmen som en Lannister-soldat er dog længere end de fleste andres, og måske derfor lagde flere fans mærke til hans karakteristiske stemme og hårfarve.

Det lød sådan her:

Det måtte selvsagt afføde memes i stil med følgende:

Serien er i den grad kendt for at chokere seerne med vanvittige plot-twist, så det er nok ikke sidste gang, at Twitter går i selvsving over krigen om Jerntronen i Westeros.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce