Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Christine Feldthaus og Erik Peitersen i skuret, der tilhører en enlig mor, der fanger krabber i rismarkernes mudder.
Foto: Plus Pictures

Christine Feldthaus og Erik Peitersen i skuret, der tilhører en enlig mor, der fanger krabber i rismarkernes mudder.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Hammerslag i slummen': Og hvad kan sådan et fattigt skur mon koste?

Christine Feldthaus og Erik Peitersen leverer en tåkrummende rejsereportage i cambodja.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Christine Feldthaus med solbriller i håret og smart tørklæde og Erik Peitersen med blondt, svedigt pagehår. De to gæve danskere – livssstilseksperten og handymanden – står ved et lille sammenflikket, rodet skur med bålsted i hjørnet. Vi er i et fattigt område i udkanten af Pnomh Penh, hovedstaden i et af verdens mest forarmede lande, Cambodja, og de to skal give et bud på, hvad sådan et sted mon kan koste. ’Hammerslag i slummen’ kunne scenen have som overskrift.

»Prøv at se her: Døren er simpelthen faldet ud på et tidspunkt«, peger Erik Peitersen i græsset. »Ja, og så har man ikke lige fået den sat i igen«, supplerer Feldthaus.

»Jeg kan undre mig over, hvorfor pokker man ikke lige samler lidt op her rundt omkring«, fortsætter Peitersen, mens han står og kigger ned på gamle plastikflasker, tøjrester og andet affald i græsset.

Vi er med på en kigger ind i armoden

Feldthaus konkluderer: »Der er det, jeg vil kalde en resigneret stemning her. Der er simpelthen ikke særligt meget overskud til at tage sig af sådan nogle ting. Se, skoen ligger også bare der«.

Værterne er godt castet

Vi er med på en kigger ind i armoden. Det er sikkert sundt for de fleste af os at blive konfronteret med livsvilkår, der ligger milevidt fra de danske, men det virker decideret usmageligt at køre ’Hammerslag’s koncept ned over rejsereportagen, sådan at Feldthaus og Peitersen skal stå og konkurrere om, hvem der kommer tættest på at gætte, hvad sådan et hus på betonpæle kan koste.

Hvad har en enlig mor, der lever af at fange krabber i rismarkernes mudder til 35 øre stykket, mon råd til at sidde for? Det bliver tåkrummende, når programmet overfører vores fascination af ejendomsmarkedets vilde prishop til en chartertur i et klasseopdelt udviklingsland.

Det er ellers en god idé at bruge folkekære, jordnære typer som Feldthaus og Peitersen som rejseførere ud i det fremmede. De guider uden berøringsangst og stiller de oplagte spørgsmål uden blusel. Peitersen stikker selv hele armen ned i et mudderhul for at se, om han kan fange en krabbe (det kan han ikke), og Feldthaus, der først er noget chokeret over at opdage, at hjemløse er flyttet ind på en kirkegård og har bygget sig en hel by, lader sig charmere af en sød familie og får en snak med dem om deres fine indretning.

Det giver mening med reportager fra fjerne destinationer, som i stedet for de sædvanlige overflyvninger og naturskilderier tager os med ind i lokale hjem og lader os møde deres virkelighed i niveau. Det er godt tv. Men det er lige lovlig smart at kombinere det med hitprogrammet ’Hammerslag’ for at holde seerne fast.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden