Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august
Foto: Martin Dam Kristensen/Nordiske Film/Zentropa

'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark indstiller drama med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas til Oscar

Sidste år nåede 'Under sandet' helt frem til gruppen af fem nominerede. Dog uden dog at vinde. I år er filmen 'Du forsvinder' indstillet som dansk prishåb.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmen 'Du forsvinder' er det danske prishåb, når Oscarkomiteen i det nye år uddeler sine priser til verdens bedste film. Peter Schønaus Fogs drama over Christian Jungersens roman blev onsdag valgt af komiteen, der indstiller den danske deltager til kapløbet om en Oscarnominering i kategorien Foreign Language Film.

'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august. De to øvrige titler i spil var 'Gud taler ud' af Henrik Ruben Genz og 'Underverden' af Fenar Ahmad.

Claus Ladegaard, konstitueret direktør for Det Danske Filminstitut og formand for komiteen, siger om valget af 'Du forsvinder':

»Med 'Du forsvinder' tackler Peter Schønau Fog et komplekst tema om skyld og ansvar på original vis, og det er en film, der både griber og udfordrer sit publikum.

I sidste uge havde 'Du forsvinder' premiere på Toronto Filmfestivalen, og her fremhævede anmelderne Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas' »kraftfulde« og »bevægende« præstationer som filmens hårdt prøvede ægtepar.

At være med i Toronto er i sig selv en fin start for en Oscar-kandidat, for festivalen har ry for at være et godt springbræt for en film forud for nomineringskapløbet«.

Kim Skotte gav filmen tre hjerter i sin anmeldelse i Politiken og konkluderede, at man som tilskuer simpelthen »har det svært med filmens følelser, fordi de konstant bliver afbrudt af et foredrag. Det er ti år siden, Peter Schønau Fog lavede ’Kunsten at græde i kor’. Det er lang tid ikke at lave film. Hvilket måske er en af grundene til, at filmen virker mere møjsommeligt konstrueret end naturligt afviklet«.

I 2016 indstillede 118 lande en film til Oscarkapløbet, så der er ganske lang vej fra at blive indstillet til at blive en af de nominerede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden