'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august
Foto: Martin Dam Kristensen/Nordiske Film/Zentropa

'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august

Film og tv

Danmark indstiller drama med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas til Oscar

Sidste år nåede 'Under sandet' helt frem til gruppen af fem nominerede. Dog uden dog at vinde. I år er filmen 'Du forsvinder' indstillet som dansk prishåb.

Film og tv

Filmen 'Du forsvinder' er det danske prishåb, når Oscarkomiteen i det nye år uddeler sine priser til verdens bedste film. Peter Schønaus Fogs drama over Christian Jungersens roman blev onsdag valgt af komiteen, der indstiller den danske deltager til kapløbet om en Oscarnominering i kategorien Foreign Language Film.

'Du forsvinder' er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater udpeget i august. De to øvrige titler i spil var 'Gud taler ud' af Henrik Ruben Genz og 'Underverden' af Fenar Ahmad.

Claus Ladegaard, konstitueret direktør for Det Danske Filminstitut og formand for komiteen, siger om valget af 'Du forsvinder':

»Med 'Du forsvinder' tackler Peter Schønau Fog et komplekst tema om skyld og ansvar på original vis, og det er en film, der både griber og udfordrer sit publikum.

I sidste uge havde 'Du forsvinder' premiere på Toronto Filmfestivalen, og her fremhævede anmelderne Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas' »kraftfulde« og »bevægende« præstationer som filmens hårdt prøvede ægtepar.

At være med i Toronto er i sig selv en fin start for en Oscar-kandidat, for festivalen har ry for at være et godt springbræt for en film forud for nomineringskapløbet«.

Kim Skotte gav filmen tre hjerter i sin anmeldelse i Politiken og konkluderede, at man som tilskuer simpelthen »har det svært med filmens følelser, fordi de konstant bliver afbrudt af et foredrag. Det er ti år siden, Peter Schønau Fog lavede ’Kunsten at græde i kor’. Det er lang tid ikke at lave film. Hvilket måske er en af grundene til, at filmen virker mere møjsommeligt konstrueret end naturligt afviklet«.

I 2016 indstillede 118 lande en film til Oscarkapløbet, så der er ganske lang vej fra at blive indstillet til at blive en af de nominerede.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce