Jackie Chan og Pierce Brosnan har to vidt forskellige syn på terrorbekæmpelse i 'The Foreigner'
Foto: SF Studios

Jackie Chan og Pierce Brosnan har to vidt forskellige syn på terrorbekæmpelse i 'The Foreigner'

Film og tv

Jackie Chan og Pierce Brosnan i kampen mod terror efterlader anmelder i et etisk vildspor

'The Foreigner' er titlen på den seneste film af Martin Campbell, der mangler at tage fat i de etiske dilemmaer, som der følger med i bekæmpelsen af terror.

Film og tv

Når det kommer til terrorbekæmpelse, skal had mødes med diplomati. Det er budskabet i den voldelige antivoldskampagne af Martin Campbell (’Casino Royal’, ’Goldeneye’). Eller hvad?

Pierce Brosnan spille den nordirske viceminister Liam Hennessy, som med en fortid i IRA kender radikalismen indefra og nu har dedikeret sin politiske karriere til at forhindre flere terrorangreb.

Kilde: SF STUDIOS

Vi må aldrig reagere med hævn, siger han. Men det har han svært ved at overbevise den enlige far Quan Ngoc Minh om, som i kampklar skikkelse af Jackie Chan sætter efter bagmændene, da hans datter dræbes i en terroraktion i London. En IRA-fraktion står bag, og Quan vil have Hennessy til at udlevere navne.

Han nægter, og så går det vilde hævntogt. Quan sårer dem kun, men nok til at lade Hennessy vide, at det er bedst at makke ret – ikke nemt, når ens fortid er så kompliceret. Terrorbekæmpelsens dilemmaer er også for komplicerede til, at Campbell kan finde rundt i den etiske labyrint.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce