Robin Griffin (Elisabeth Moss) og Alexander ’Puss’ (David Dencik).
Foto: BBC

Robin Griffin (Elisabeth Moss) og Alexander ’Puss’ (David Dencik).

Film og tv

Anmelderrost krimiserie 'Top of the Lake' bliver sablet af internationale anmeldere for »bizar« anden sæson

Anden sæson af Jane Campions ’Top of the Lake’ får knubbede ord med på vejen ved sin afslutning.

Film og tv

Da Jane Campions debut-tv-serie ’Top of the Lake’ havde premiere i 2013, kunne kritikerne nærmest ikke få luft af bare begejstring over det eminent godt fortalte krimidrama, der udspillede sig i en newzealandsk kystby.

Så da meddelelsen om en opfølger kom, var glæden stor, og da det forlød, at Nicole Kidman og danske David Dencik skulle medvirke sammen med Elizabeth Moss, blev den ikke mindre.

Men nu, hvor anden sæson er færdigafviklet i den engelsktalende del af verdenen og næsten forbi i Sverige, er der ikke den store begejstring at spore.

I The Guardian skrev Rebecca Nicholson i sin rekapitulering, at den var »ujævn og bizar helt til den bitre ende«.

Og ved sæsonens begyndelse skrev avisens mandlige kritiker James Donaghy: »Er denne rodebutik af en serie hinsides redning?«.

Han konkluderede dog: »Råmaterialet er godt, og Campion er en modig instruktør og forfatter med imponerende visuelle evner. Robin Griffin er en god figur og spilles af en talentfuld karakterskuespiller. Serien skal bare finde en måde at genoptage sin temaer på uden at slå os i hovedet med dem«.

Alexander ’Puss’ (David Dencik).

Alexander ’Puss’ (David Dencik).

I The Atlantic var Sophie Gilbert forundret over, hvordan det kunne gå så gruelig galt med serien, og konkluderer i sin anmeldelse: »Afslutningen på den afsluttende episode peger i retning af en tredje sæson af ’Top of the Lake’, men på det tidspunkt er fans af første sæson mere tilbøjelige til at bilde sig selv ind, at sæson to aldrig blev til noget«.

Svenske Expressen hæftede sig mest ved, at Nicole Kidman, der spiller mor til hovedpersonen Robin Griffin – som er Elizabeth Moss’ karakter – er virkelig godt sminket, så man næsten ikke kan kende hende, mens et andet svensk medie, TV Dags, kalder serien for »Et studie i mandligt forfald«.

Og kommentator Magnus Blomdahl fortsætter: »Det føles mærkværdigt og ubehageligt at følge med i noget, hvor fjendebilledet er ens eget køn. Og samtidig er en ucharmerende fortolkning af undertrykkelse og foragt«.

Hårde ord, inden han kommenterer David Denciks rolle: »David Denciks bedste – eller værste – rolle hidtil. Det bliver svært at se ham som noget andet i fremtiden«.

Michael Hogan fra The Telegraph var aldeles hård i filten. Overskriften lød: »Selv Elizabeth Moss kunne ikke redde denne deprimerende og dysfunktionelle fortælling«.

To ud af seks mulige stjerner blev det til, og Hogan svang øksen med gusto: »Jeg har været skuffet lige fra begyndelsen af anden sæson af Jane Campions kunstlede thriller om den mørke side af Sydneys sexindustri«.

»Dette makværk af et drama er blevet svigtet af fortænkt dialog, betontungt kønshad, tegneseriefigurer og en kriminalsag pakket med utroværdige tilfældigheder. Ikke i noget omfang top of the lake, snarere røven af fjerde division«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce