Kristian, spillet af Sebastian Jessen, er vendt tilbage til Helsinge for at se en traumatisk fortid i øjnene.
Foto:: SF Studios

Kristian, spillet af Sebastian Jessen, er vendt tilbage til Helsinge for at se en traumatisk fortid i øjnene.

Film og tv

5 hjerter: Ny dansk fortælleenergi kan bryde ond biografcirkel

Avaz-brødrene har for næsten ingen penge skabt et voldsomt medrivende drama om tilgivelse for ungdom på katastrofekurs.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Mens vi lever’ har energi af den slags, der uden svinkeærinder vil have fat i sit publikums opmærksomhed. Ikke med billige tricks, men heller ikke med overdrevet fine fornemmelser. En ny dansk film, som jeg føler vil mig noget. Ikke med et dybsindigt budskab eller en opsigtsvækkende stil, men med sin helt basale fortælleenergi.

Den form for direkte fortælleenergi, som Avaz-brødrene Mehdi og Milad demonstrerer i deres debutfilm, ’Mens vi lever’, er noget af det, dansk film har savnet mest de seneste år.

’Mens vi lever’ vil ud fra den nuværende nedslående logik i de danske biografer kun blive set af ganske få. For instruktøren er en ukendt debutant, filmen indspillet for småmønt – mindre end 2 millioner kroner – og hovedrolleindehaverne er mest kendt fra ungdomsfilm og ditto tv-serier.

Talenterne pibler frem i dansk film, men publikum holder sig endnu på forsigtig afstand af de nye. I modsætning til så mange andre ligner ’Mens vi lever’ imidlertid ikke en film, der vil finde sig i sin skæbne. Den er et stærkt, følelsesladet drama, som ikke gør tingene sværere, end de er, men til gengæld udnytter sine muligheder til det yderste.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce