Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: SF FILM

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldere jubler over ny film: Venter der en Oscar til danske filmbrødre?

De dansk anmeldere er ved at gå bagover af benovelse over ’Mens vi lever’, der er lavet uden offentlig støtte.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uden støtte og med et – i filmsammenhænge –fuldstændig latterligt lavt budget på to millioner kroner, er det lykkedes de to brødre Mehdi og Milad Avaz at få deres debutfilm til at flyve.

Anmelderne jubler over ’Mens vi lever’, som Mehdi har instrueret og Milad har skrevet manuskript til og produceret.

Filmen handler om en familie i sorg med godt tryk på følelserne, men uden at kamme over, lyder dommen.

»Når man kan sætte så stort blus på melodramaet uden at virke anmassende, har man med sikkerhed talent for at lave film, der fænger i følelsesregisteret«, skriver Berlingske anmelder Jacob Wendt Jensen og kvitterer med fire stjerner.

God historie

Også Ekstra Bladets Henrik Queitsch giver filmen fire stjerner under overskriften »Ny dansk filmsensation«.

»’Mens vi lever’ er et klokkeklart vidnesbyrd om, at har man en god historie og tør tro på, at den kan bære sig selv, kan man komme rigtig langt for ganske få penge«, skriver Queitsch.

BT giver Michael Lind fem stjerner og skriver, at det er skruet godt op for følelserne, »men det er dejligt, og det virker. Man føler med dem alle hver især, og billeder, musik og skuespil er en ren fornøjelse«.

Kristeligt Dagblads Karen Dyssel sender fire stjerner efter filmen, der er »en imponerende bedrift« og en »vedkommende dansk debutfilm med et stærkt plot«.

Politikens Kim Skotte tildeler filmen fem hjerter.

Det danske drama ’Mens vi lever’ går direkte efter direkte og fortjener at blive set Kilde: Politiken / Kim Skotte / Producer: Henrik Haupt

»Den form for direkte fortælleenergi, som Avaz-brødrene Mehdi og Milad demonstrerer i deres debutfilm, ’Mens vi lever’, er noget af det, dansk film har savnet mest de seneste år«, skriver han.

Selv om filmen er meget dansk, er den »målt på udslagene på det melodramatiske følelsesbarometer også den mest ’amerikanske’ film, siden Bier gav den gas«, mener Kim Skotte.

Kæk udmelding

Jyllands-Postens Nanna Frank Rasmussen kalder den »en Kleenex-film a la Susanne Biers melodramaer«.

»Det er ikke mindst Sebastian Jessen i rollen som den følelsesmæssigt ituslåede Kristian, der tvinger tårerne frem«, skriver hun og giver fire stjerner.

Hos filmmagasinet Ekko kalder Samina Yasmin Jakobsen ’Mens vi lever’ et imponerende visuelt melodrama:

»35-årige Mehdi Avaz har udtalt, at han inden for de nærmeste par år vil vinde en Oscar hjem til Danmark. En noget kæk udmelding fra en debuterende spillefilminstruktør, men med en debut som ’Mens vi lever’ er det ikke så usandsynligt, som det kan lyde«, skriver hun, uddeler fire stjerner og konstaterer som de øvrige anmeldere, at det er lykkedes brødrene at samle et fremragende hold omkring filmen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden