Standupkomiker Anders Grau forstår at levere vejrudsigten, så man får hysterisk grineren på.
Foto: DR

Standupkomiker Anders Grau forstår at levere vejrudsigten, så man får hysterisk grineren på.

Film og tv

Der er en ny vejrvært i byen. Og han er det bedste, der er sket for genren siden Voldborg

Komikeren Anders Grau er den nye mand, der repræsenterer vinde og vejr på DR.

Film og tv

Det var vort lands store filosof Robert Storm Petersen, der mellem dragene på sin calabashpibe forkyndte den udødelige sandhed, at alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det. Eller noget i den dur.

Men nu er der en ny sherif i byen, og han gør faktisk noget ved vejret, som ingen tidligere har gjort. Hans navn er Anders Grau, og i det daglige er han en af landets mest vidunderligt morsomme standupkomikere samt i besiddelse af et imponerende velgroet skæg.

Godt nok kan Grau ikke for alvor stille noget op over for det danske vejr, der i det store hele er en ret trist affære med en del blæst, spredte byger, kuling og vindstød af en vis styrke. Men han kan foredrage prognoserne på en måde, der tager kedsommeligheden ud af selve vejrudsigten.

For når han står der foran kortet med de velkendte symboler og tal ligesom alle andre vejrprofeter, lader han satiren komme frem på elskelig vis.

Her the other day, som vi siger på Østerbro, var det store skræmme-livet-af-børnene-dag, også kendt som halloween, endnu en importbegivenhed fra Over There, som vi også siger på Østerbro.

Det markerede Grau ved at sige, at vejret sådan set ikke var videre uhyggeligt, men så havde han iført sig et sæt vampyrtænder. Tø hø, ville nogen måske sige. Med en vis ret. For havde alle andre stillet op med spidse hugtænder og snøresko, ville det have været en særdeles morfaderlig eller onkelagtig spøg.

Men ikke Grau. For han kørte den hele vejen med pokerface som en figur i et stykke af Beckett. Femdøgnsprognosen og hele svineriet blev leveret med lejlighedsvise kig til de markante draculøse +3’ere, som tandlægen kalder dem. Først var det lidt sjovt. Så blev det lidt mindre sjovt. Men til sidst var det hysterisk grineren, fordi manden bare stod og fortalte om vejret, som om det handlede om det.

Vi fik også et par betragtninger om halloween, slik og moderne børn på den facon, der er hans komiske signatur, hverdagsagtig, mildt snakkende. Fremragende mikroobservationskomik og et scoop at få ham til at levere det på daglig basis efter Deadlines uendelige parade af folk med ekspertise i vietnamesisk udenrigspolitik eller økologisk landbrug på Ærø.

Man kunne selvfølgelig sige: Hvad skal vi dog med endnu en vejrudsigt, når nu der i forvejen er så rigeligt af slagsen spredt ud over sendefladen og kanalerne? Ja, man kunne eksempelvis sløjfe de andre. For med ’Vejret på DR 2’ og Anders Grau har genren nået et zenit, der ikke har været besøgt, siden Henrik Voldborg og hans striktrøjer var på spil i æteren. Og det lo vi meget af den sommer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce