Peter Aalbæk Jensen fik mundkurv på i sidste uge. Nu holder han sig helt væk fra firmaet.
Foto: Mogens Flindt

Peter Aalbæk Jensen fik mundkurv på i sidste uge. Nu holder han sig helt væk fra firmaet.

Film og tv

Peter Aalbæk Jensen bliver væk fra Zentropa

Mens Arbejdstilsynet undersøger Zentropa, holder stifter og tidligere direktør sig væk. Ledelsen har opdateret de interne retningslinjer.

Film og tv

Medejer og tidligere direktør Peter Aalbæk Jensen vil i den kommende tid ikke have sin gang i det firma, han selv var med til at stifte i 1992 sammen med Lars von Trier.

Han har meddelt ledelsen, at han bliver »hjemme i Herfølge«, mens Arbejdstilsynet undersøger Zentropa, og imens der internt arbejdes på at forbedre arbejdsmiljøet.

Det skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

»Zentropas ledelse har i den sidste uge gennemført dialogmøder med alle medarbejdere, og disse møder udgør første fase i en længerevarende proces for at skabe fremtidig tryghed og trivsel for medarbejdere og samarbejdspartnere«, lyder det.

Allerede i sidste uge blev der pålagt Peter Aalbæk Jensen, der fortsat sidder i bestyrelsen og ejer 12,5 procent af filmselskabet, restriktioner i forhold til hans virke på Zentropa. Her fik han besked om, at han ikke længere måtte udtale sig på Zentropas vegne.

Berørte af mediedækningen

Zentropa har de seneste uger fået massiv opmærksomhed, først for et læserbrev i Jyllands-Posten, hvor filmanmelder Nanna Frank Rasmusen fortalte om en ubehagelig oplevelse med Peter Aalbæk Jensen.

Herefter dækkede Radio24syv og Information en praksis med, at man lader eleverne, de såkaldte småtter, vælge at få smæk som straf, hvis de har gjort noget galt. Til dette udtalte direktør Anders Kjærhauge:

»Jamen, der er blevet skrevet rigtig meget om det i mange år. Så jeg har det lidt sådan what’s new«

Endelig publicerede Politiken ni kvinders vidnesbyrd om det, de beskriver som en arbejdsplads med mobbekultur, seksuelle ydmygelser og chikane.

Ledelsen på Zentropa har endnu ikke ladet sig interviewe om de ni kvinders vidnesbyrd, og fastholder i korte sms'er, at man »hverken kan be- eller afkræfte« det, de beskriver. Dette skal ses i lyset af, at hændelserne er bekræftede af flere kilder - og af Peter Aalbæk Jensen selv.

Direktør Anders Kjærhauge har i interview til andre medier erklæret, at han fortsat vil kæmpe for den »politiske ukorrekthed«.

I midten og slutningen af sidste uge opstod imidlertid pres fra flere udenlandske samarbejdspartnere, der giver millionstøtte til Zentropas film.

I pressemeddelelsen lyder det nu:

»Da alle er berørt af det omfang, sagen har fået i offentligheden, er det vigtigt at skabe plads og tid til, at Zentropa kan genetablere den tillid som skal til fra medarbejdere og samarbejdspartnere for også i fremtiden at skabe store, stærke og banebrydende film til glæde for danskerne, dansk film og dansk films succes i udlandet«.

Der foreligger nu et udkast til en revideret version af de interne retningslinjer, lyder det. Retningslinjerne vil blive revideret løbende, og bestyrelsen og ledelsen vil gøre status på de igangværende processer i starten af det nye år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce