Dorte Fals og den mangeårige seersucces ’Penge’ må vige for kulturen. Både hun og programmet bliver savnet.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Dorte Fals og den mangeårige seersucces ’Penge’ må vige for kulturen. Både hun og programmet bliver savnet.

Film og tv

Et stort farvel til 'Penge' efter mere end 20 år på DR

'Penge' har klaret sig bedre end så mange af sine søskende i DR’s hverdagsflow. Stigende opbakning i en tid med faldende seertal. Det er der al mulig grund til anerkende.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Set i tv er Politikens daglige tv-klumme. Den skrives på skift af avisens anmeldere og journalister og er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning. I dag skriver Henrik Palle om 'Magasinet Penge' på DR 1.

Tider skal komme, tider skal henrulle, slægt skal følge slægters gang, synger vi om præcis en uge, mens vi med hinanden i hænderne trasker omkring træet. Den dybere pointe med Ingemanns smukke ’Dejlig er Jorden’ er vist, at julens budskab om fred og fordragelighed skal klinge evigt. Det er jo fint nok.

Men i fjernsynets verden varer ting aldrig evigt, men af og til længe. Og det har faktisk være tilfældet med det gode forbrugermagasin ’Penge’, som nu er sendt til de evige arkiver, mens Dorte Fals skal lave noget andet.

Det er et af de længst levende faktamagasiner, som dermed nedlægges. Efterfølgeren bliver et kulturmagasin med Louise Wolff som vært, og det er jo på sæt og vis glimrende, at kulturen får sin faste plads i flowet, selv om man godt kan blive lidt urolig, når man ser på, hvordan litteraturen er blevet spist af med veltempereret bestsellerisme og en bogbegejstret reklamemand. Men det får vente.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce