Der bliver fortalt indgående om Nazaret, Betlehem og juleevangelium på DR K – også mere, end godt er.
Foto: DR

Der bliver fortalt indgående om Nazaret, Betlehem og juleevangelium på DR K – også mere, end godt er.

Film og tv

Båtnakke-tv: DR mansplainer julen for sine åbenbart spejlblanke seere

DR K tager den lige en gang til for prins Knud: Hvad er det nu, julen handler om?

Film og tv
FOR ABONNENTER

Set i tv er Politikens daglige tv-klumme. Den skrives på skift af avisens anmeldere og journalister og er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning. I dag skriver Henrik Palle om '5 skarpe om julen'.

Der tales en del om fænomenet mansplaining i disse år, og med fare for at blive en repræsentant for dette skal jeg blot gøre opmærksom på, at det altså er en negativ betegnelse for den måde, hvorpå mange mænd docerende og nedladende formidler allerede kendt viden om dette og hint til deres omverden, herunder især kvinder.

De behøver ikke nødvendigvis indlede deres uønskede foredrag med et ’lille De’. Det er i selve den verbale positur, djævelen gemmer sig. Man kunne godt beskylde dele af DR’s sikkert snart til sokkeholderen beskårne befolkning af videnstyngede medarbejdere for at være nogle værre mansplainere, disses køn uagtet.

Thi indimellem har man som seer en fornemmelse, at udgangspunktet for formidlingen er, at licensbetalerne absolut ingenting ved; at de er blanke som nyfødte harekillinger og akkurat i besiddelse af tilstrækkelig intelligens og omtanke til at spise deres madpakke (som andre formodes at have smurt til dem), snøre deres sko og så tænde for fjernsynet på et givet, men formentlig helt tilfældigt tidspunkt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce