Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Thomas Thorhauge

Er der et rumvæsen til stede?

Phie Ambo og Michael Madsen er to af Danmarks fremmeste dokumentarister – og har begge - på hver sin meget forskellige og særegne måde – specialiseret sig i alternative videnskabsinteresserede dokumentarfilm, der forsøger at sætte ord, lyd og fortælling på ofte uhåndgribelige emner

FOR ABONNENTER

Ingen instruktører bedriver i samme omfang som danskerne Phie Ambo og Michael Madsen forskning, når de skaber dokumentarfilm. Begge har lavet film om noget, der ikke umiddelbart kan filmes, og noget, der aldrig før på den måde er blevet undersøgt i dokumentarfilm. Phie Ambo har beskæftiget sig med kærligheden mellem robotter og mennesker i ’Mechanical Love’, med posttraumatisk stress og effekten af meditation i ’Free the Mind’ og med universet, som en biodynamisk landmand opfatter det i ’Så meget godt i vente’. Michael Madsen har i Into Eternity’ forsket i rækkevidden af at anbringe højradioaktivt affald ipermanente depoter, har med ’The Average of the Average’ lavet en danmarksfilm i 3D fra Middelfart og er aktuel med ’The Visit’, hvori han dokumentarisk undersøger et scenarie, der aldrig har fundet sted: Den dag planeten Jorden får kontakt med liv fra et andet sted. Selv om begge dokumentarister gerne går videnskabeligt til værks, viste en samtale mellem dem, at der er store forskelle på, hvad der interesserer dem som filmforskere. Og hvordan de sætter ord på det, de gør.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden

Annonce