Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jakob Cerdergren spiller den altoverskyggende hovedrolle i den originale 'Den Skyldige. I den amerikanske version bliver det Jake Gyllenhall.
Foto: Chris Pizzello/AP

Jakob Cerdergren spiller den altoverskyggende hovedrolle i den originale 'Den Skyldige. I den amerikanske version bliver det Jake Gyllenhall.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Oscar-kandidat skal genindspilles i Hollywood med Jake Gyllenhaal i hovedrollen

Gustav Möllers debutfilm, ’Den skyldige’, skal genindspilles i USA med instruktøren selv som del af produktionen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det tog kun 13 dage at optage instruktøren Gustav Möllers debutfilm, ’Den skyldige’.

Optagelserne foregik på én lokation og med skuespilleren Jakob Cedergren i den altoverskyggende hovedrolle. Budgettet var virkelig lille.

Alligevel svarer filmens virkning ude i verden ikke til de beskedne vilkår, den er kommet til verden under.

Spændingsfilmen er blevet rost af anmelderne, er Danmarks Oscar-kandidat og fik desuden publikumsprisen ved årets Sundance-filmfestival i USA.

Det var her, Gyllenhaal faldt over den.

»Vi så ’Den skyldige’ på Sundance og blev blæst bagover. Möllers film væver mesterligt spænding ind i et intenst karakterstudie, og det er præcis den type materiale, som Nine Stories er vilde med at udvikle. Vi er beærede over at få lov til at lave den til det amerikanske marked«, udtaler Gyllenhaal og Riva Marker, hans makker i deres fælles produktionsselskab, Nine Stories, til filmmediet Variety. Gyllenhaal skal både spille hovedrollen og producere filmen.

’Den skyldige’ handler om politibetjenten Asger, der er endt ved telefonen på alarmcentralen, og som en dag modtager et opkald fra en kidnappet kvinde. Hele filmen foregår i telefonen eller omkring Asger, der spilles af Cedergren.

Umiddelbart et lidet actionspækket udgangspunkt, men som ikke desto mindre får anmelderroser for at få tilskueren til at sidde med våde håndflader. Samtidig bliver ’Den skyldige’ det danske bud til den kommende oscaruddeling, der finder sted i slutningen af februar næste år.

Filmen er lavet af et hold, der blev færdige på Den Danske Filmskole i 2015. Emil Nygaard Bertelsen og Gustav Möller har sammen skrevet manuskriptet. Gustav Möller har instrueret, mens Jasper J. Spanning har fotograferet, og Carla Luffe har klippet.

Rettighederne til en amerikansk udgave er nu solgt til Gyllenhaals produktionsbureau. Det er endnu uvist, hvem der skal instruere, men den danske instruktør får rollen som executive producer, skriver Variety.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden