Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Essay om filmmageren John Cassavetes' trapper ... og mig: »Enhver, der ikke går i biografen for at blive følelsesmæssigt påvirket, er et røvhul«

I år ville en af filmhistoriens største være fyldt 90 år. Jeppe Kondrup Adelborg går op ad et af den amerikanske instruktør John Cassavetes tilbagevendende billeder, trappen. Men hvor fører den hen? Ind i mennesket, ind i solen eller op til Gud?

FOR ABONNENTER

Der er syv trin, et mellemrepos, og så syv trin mere fra femte sal, hvor jeg bor, ned til fjerde sal, hvor jeg lægger mig på knæ på dørmåtten og kigger ind ad min underbos brevsprække. Der er lys derinde, så jeg siger »halloooo«gennem sprækken. Men der er ingen respons. Så jeg går de 14 trin op til mig selv og ringer til politiet. En time senere går jeg igen 14 trin ned, hilser på låsesmeden og betjentene og går med dem ind i lejligheden og siger ja, da de spørger, om jeg kan identificere den døde nøgne mand på sofaen omkranset af tomme klare flasker, som min underbo.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce