Martin Scorsese instruerede i 2005 Bob Dylan-dokumentaren 'No Direction Home', der sikrede ham en Grammy. Den nye dokumentar får premiere på Netflix i 2019.
Arkiv: Christen Hansen

Martin Scorsese instruerede i 2005 Bob Dylan-dokumentaren 'No Direction Home', der sikrede ham en Grammy. Den nye dokumentar får premiere på Netflix i 2019.

Film og tv

Efter Grammy-succes: Stjerneinstruktøren Martin Scorsese instruerer ny Bob Dylan-film til Netflix

Stjerneinstruktørens dokumentar om Bob Dylans ’Rolling Thunder Revue’-turné får premiere på streamingtjenesten i 2019.

Film og tv

Rygterne om en ny dokumentar om Bob Dylans legendariske turné ’Rolling Thunder Revue’ har længe svirret. Nu har Netflix annonceret, at en sådan film endelig er i støbeskeen. Det skriver Variety.

Filmen instrueres af Martin Scorsese, der ud over filmklassikere som ’Taxi Driver’, ’Goodfellas’ og ’Raging Bull’ også står bag Bob Dylan-dokumentaren ’No Direction Home’ fra 2005, hvori musikerens vej til berømthed og hans kontroversielle skift til rock i midten af 60’erne portrætteres. Martin Scorsese vandt dengang en Grammy for sin rolle som instruktør.

Men denne gang er det altså ’Rolling Thunder Revue’-turneen, der er omdrejningspunktet. Turneen, der fandt sted i 1975-76, var anført af Bob Dylan, hvis album ’Desire’ udkom i januar 1976, midt i turneen.

Med på turneen var flere kendte musikere, heriblandt sangerinden Joan Baez og forsangeren for 1960’er-bandet The Byrds, Roger McGuinn.

Og måske vil de være en del af dokumentaren. Netflix har i hvert fald – selv om de indtil nu er nærige med detaljer om projektet – røbet, at flere af de kendte hoveder fra turneen er blevet interviewet til at deltage i filmen.

Dokumentaren vil desuden indeholde nye interviews med Bob Dylan, der ellers sjældent frivilligt sætter sig foran kameraet.

Hvornår filmen får endelige premiere, er endnu uvist, men skal man tro rygterne, bliver det først engang til efteråret.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce