Pr-foto: Netflix
Film og tv

»Kulturen har ændret sig. Og vi har ændret os«: Ellers altid grænseoverskridende amerikansk comedy-serie afskaffer homo-jokes

Serien, der er skabt af Seth MacFarlane, vil ikke længere gøre grin med homoseksuelle.

Film og tv

Man havde forsvoret, at det ville ske, det der nu er sket. Det grænseoverskridende amerikanske animerede comedyshow ’Family Guy’, produceret af Fox og skabt af Seth MacFarlane, vil ifølge TV Line holde op med at gøre grin med homoseksuelle.

’Family guy’ har siden sin fødsel i 1999 altid gjort nar ad alt på begge sider af det politiske spektrum, men producerne Alec Sulkin og Rich Appel fortæller nu, at de vil tilpasse serien bedre »til det nuværende landskab«.

»Hvis man kigger på showet fra 2005 eller 2006 og sammenligner med en af de senere sæsoner, kan man notere sig en række forskelle. Noget af det, vi følte os tilpas med at sige og joke om dengang, erkender vi nu er uacceptable«.

Rich Appel understreger, at det ikke skyldes, at showet har fået mundkurv på:

»Kulturen har ændret sig. Og vi har ændret os. Klimaet er et andet, kulturen er en anden, vores syn på tingene er et andet. Det syn er blevet dannet ude i virkelighedens verden, og jeg synes, at det er nødvendigt, at showet udvikler sig på forskellig vis«.

Afskaffelsen af homo-jokes kommer angiveligt til at foregå gradvis.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce