Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pr-foto: Fra filmen
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske anmeldere er uenige: 'Skammerens datter 2' høster næsten alle karakterer på skalaen

Nogle anmeldere er skuffede over den danske fantasyfilm. Andre mener, den ikke har noget at skamme sig over.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske filmanmeldere er i høj grad uenige om resultatet efter at have set ’Skammerens datter 2: Slangens gave’. Det står klart, når man bladrer torsdagens aviser igennem.

Den mest imponerede af anmelderne finder man i Berlingske. Her giver Stephanie Caruana filmatisering nummer to af Lene Kaaberbøls ungdomsserie fem ud af seks stjerner.

»’Skammerens Datter 2: Slangens Gave’ er på alle måder voldsommere end den første. Mere dyster, mere dyb. Og flottere«, skriver hun.

»Uden at ryste på hånden tager Ask Hasselbalch (instruktøren, red.) over fra Kenneth Kainz, der instruerede den første film. Hasselbalch tilføjer større landskaber (hurra for Østeuropas vilde skove!) og mere rum til skuespillerne, der får plads til ikke blot at reagere, men reflektere«.

Filmen handler om Dina, der har arvet sin mors evne til at se, hvad mennesker omkring hende føler skam over.

Men Dinas ellers fredelige liv i middelalderlandsbyen varer ikke længe. For den onde fyrste Drakan har sammen med sin mor fået storhedsvanvid og vil indtage højlandet, koste hvad det vil.

Kilde: NORDISK FILM

Læser man Politikens anmeldelse af Dinas udfordringer, får man dog ikke ligefrem indtrykket af, at det er spændingen, der er i højsæde.

»Dina skal tilbringe kvalitetstid med sin sortemesterfar Sezuan, mens Jakob Oftebros Nico i fangenskab skal finde ud af, om han vil være oprørsleder eller ej«.

»Meget mere sker der sådan set ikke i en prangende spillefilm, der indholdsmæssigt opleves som et afsnit af en tv-serie, hvor man bare skal holde en populær gryde i kog«, skriver Kim Skotte, der nøjes med at give fantasyfilmen to ud af seks hjerter.

De resterende anmeldelser fordeler sig jævnt mellem top og bund. Filmmagasinet Ekko giver fire ud af seks stjerner, Ekstrabladet og B.T. giver tre ud af seks stjerner og Jyllands-Posten to ud af seks stjerner.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden