Film og tv

28 procent af ’Skam’-seerne er fra Danmark

Statistik fra NRK viser, at 28 procent af seerne af tredje sæson af den norske ungdomsserie ’Skam’ kommer fra Danmark. »Veldig stas«, siger programmets redaktør – også selv om nordmændene er begyndt at falde fra.

Film og tv

Den norske tv-serie ’Skam’ er en succes i Danmark.

Faktisk så kæmpe en succes, at 28 procent af alle seriens seere på NRK’s hjemmeside, hvor serien kører, er fra Danmark.

Tallet gælder seriens tredje sæson, der er i gang nu. Serien bliver udelukkende vist på nettet, så man kan ikke tale om seertal på helt samme måde som ved en fodboldkamp på flow-tv, fordi alle ikke ser med på samme tid.

NRK oplyser, at Skam har lige så mange seere i sæson 3 som i sæson 2, men ifølge det norske medie VG begyndte danskere først rigtig at følge med i serien, Politiken har givet 6 hjerter og kaldt »verdens bedste ungdomsserie«, denne sommer. Det betyder altså, at nordmænd falder fra, mens der kommer danskere til.

»At ’Skam’-bølgen har slått så hardt innover Danmark nå i høst, er jo et enormt kompliment til hele serien. Det er veldig stas for redaksjonen, ja for norsk drama generelt«, skriver Håkon Moslet, der er redaktionschef på NRK P3 i et skriftligt svar til Politiken, som vi ikke har oversat, fordi det lyder bedre på norsk.

Det bliver de ikke fede af

»Og det er med på å heve anseelsen til ’Skam’ her i Norge. Ellers er vi like glade i alle brukere – streite og skeive, norske og danske, bygd og by«, siger han.

’Skam’ følger en række venners teenageliv gennem gymnasiet og er at følge i serieformat i forskellig længde på NRK’s hjemmeside, men lever også et liv på enkelte karakterers Instagram og Facebook, hvor serien strækker sig videre ud i den virkelige virkelighed.

Og selv om serien er henvendt til samme målgruppe som karaktererne, er blandt andet hele Politikens temmelig granvoksne redaktion faldet fuldkommen pladask for serien, hvor Noora, Isak, William, Eva, Sana, to gange Chris og alle de andre lever deres akavede ungdomsliv med sex, fester og følelser så altomsluttende, som de kun findes i en teenagers virkelighed.

Trods den megen hype er det for resten ikke sådan, at seriens stjerneskuespillere skal ud og købe 12-cylindrede biler for deres fede hyre. Ifølge de åbne skattelister i Norge havde Josefine Frida Pettersen, der spiller Noora, sidste år en indtægt på 23.339 norske kroner, mens dreamy William tjente 3.590 norske kroner. Han er nu stadig et bedre parti med en opgivet formue på 656.684 norske kroner.

Men hvem ved, måske ungdommen bare har glemt at indberette indtægten til skat.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce