Fire 16-årige er hovedpersonerne i Simon Stahos musicalfilm.

Fire 16-årige er hovedpersonerne i Simon Stahos musicalfilm.

Berlinale

Dansk flopfilm får nye hug i Berlin

Heller ikke på Berlinalen er der begejstring for Simon Stahos musical 'Magi i luften.

Berlinale

I sommer blev Simon Stahos stort anlagte og stærkt støttede ungdomsmusical ’Magi i luften’ pillet af de danske biografplakater efter blot en uges spilletid for stort set tomme sale.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

I alt blev der solgt 2.983 billetter til filmen i biograferne, hvilket svarer til, at to-tre mennesker overværede hver forestilling med den.

Candyfloss og vulgariteter
Selv om filmen har skiftet navn til det mere internationale ’Love Is In The Air’ til sin visning i ungdomskategorien, Generation 14plus, ved Berlinalen, ser dens skæbne ikke ud til at være meget mildere. I hvert fald langer de internationale anmeldere hårdt ud efter den i den tyske hovedstad.

»Som i mange musicals er plottet her blot et skelet af candyfloss, som stilen og musikken er konstrueret på«, skriver Mike Gooridge således i sin anmeldelse i branchebladet Screen. »Dialogen er til at negligere, fuld af vulgariteter og leveres oftest som råb«, skriver Alissa Simon i Varietys særudgave på Berlinalen og konkluderer: »Odds er, at selv hardcore fans af Staho vil gå uden om...«

Befriet for løftede pegefingre

Direktøren for festivalens børne/ungdomssektion, Maryanne Redpath, har tidligere begrundet udtagelsen af 'Magi i luften' sådan overfor Politiken:

»Vi elsker filmens stort anlagte stil, de stærke skuespillerpræstationer, det relevante emne og det, at den er befriet for løftede pegefingre. I vores øjne er ’Magi i luften’ som skabt til at blive vist i Generation 14plus«.

ANMELDELSE

Om filmen er blevet solgt til visning i andre lande på filmmarkedet ved Berlinalen, melder historien foreløbig ikke noget om.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce