Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR-Foto
Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til CPH:DOX: Alt det gode ekstraudstyr

Filmfestivalen fylder ti dage med gallafest, åndemanere og en laaang metrotur til Norge.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På filmfestivalen CPH: DOX kan du ikke alene se nogle af verdens bedste dokumentarfilm. De ti dage byder også på masser af kunst, koncerter og kalas. Her er et lille udvalg af alt det, du kan opleve uden for biografmørket. Vi bringer senere en guide til filmene.

Animal Collective på Statens Museum for kunst
Med det nye koncertprogram AUDIO:VISUALS præsenterer CPH: DOX i år en lang række koncerter, der kombinerer livemusik og levende billeder på nye måder.

Hovednavnet er det anmelderroste og genreeksperimenterende Animal Collective, der sammen med bandets faste visuelle samarbejdspartner Danny Perez for første gang nogensinde viser den nye lyd – og videoinstallation Globby Bodies i tre udstillingsrum på Statens Museum for Kunst.

LÆS ARTIKEL

Globby Bodies bygger videre på det installationsunivers, bandet skabte til Guggenheim Museum i New York tidligere på året samt deres visuelle album ‘ODDSAC’, men fører publikum længere ind i deres univers af rum, projektioner og lydsystemer, end tidligere.

Animal Collective vs. Danny Perez, 14. nov. kl. 19-24 , Statens Museum for Kunst, billetter 180 kr. + gebyr på www.cphdox.dk

Gallafest og koncert med Agnes Obel i Hal D
Til den store, afsluttende award-fest bliver priserne for årets film uddelt med bobler og brus, og bagefter vil den danske komponist og sangerinde Agnes Obel spille et eksklusivt live-set.

LÆS ARTIKEL

Hun bor og arbejder til daglig i Berlin og er blandt andet blevet sammenlignet med Cat Power og PJ Harvey, og for nylig modtog hun intet mindre end seks hjerter for sit debutalbum her i spalterne.

LÆS ANMELDELSE

Ballet fortsætter med dj’s og halløj og måske en enkelt dans med de glade vindere?

DOX Galla Party, 12. nov. Kl. 20, Hal D, Strandgade 100, billetter 85 kr. På www.cphdox.dk

Shit and Shine med åndemanere og kaninmasker i hypnotisk særshow
Det bliver noget med en åndemaner i kaninmaske, fem trommeslagere og et sært og syret univers, når liveorkesteret Shit and Shine kommer til Danmark. De er berømte for deres timelange, vanvittige og nærmest hypnotiserende shows og blev i 2006 kåret som bedste act på Sonar-festivalen i Barcelona.

Det hypede London/Texas-band opfører denne gang deres show i en ny audiovisuel udgave skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Anna Maria Helgadóttir fra kunstnerkollektivet Ingen Frygt.

Hun har produceret en film, der vil løbe som én lang bevægelse gennem koncerten og forvandle showet på Statens Museum for Kunst til en tranceagtig installation. Musikken er en blanding af støj- og krautrock, dubstep og electro samlet omkring stammeagtige trommerytmer, skærende guitarriffs og dybe droner.

Shit and Shine vs. Anna Maria Helgadóttir, 12. nov. kl. 20-24, Statens Museum for Kunst, billetter: 80 kr. +gebyr via www.cphdox.dk

Celloshow med Vincent Moon
Igen i år inviterer CHP: DOX indenfor i DOX:CLUB – et crossover mellem natklub, spillested, biograf, galleri og bar, som i år er henlagt til Teater Grob på Nørrebrogade.

LÆS ARTIKEL

Her kan du blandt andet møde parisiske Vincent Moon, der er verdenskendt for sine dokumentariske musikvideoer, der har hevet indiebands som The National, Arcade Fire, Beirut og Fleet Foxes ned fra scenen og skudt dem ude i virkeligheden på steder, de aldrig har været før.

På sidste års CPH:DOX vandt han prisen for bedste musikdokumentar og gav efterfølgende koncert med de tjekkiske cellister The Havels.

I år har Vincent Moon allieret sig med landsmanden Gaspar Claus, der også kan et par tricks på sin cello. Sammen vil de opføre et interaktivt og improviseret skyggeværk bag et transparent lærred med hver deres instrument, celloen og kameraet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

CPH: Vincent Moon vs. Gaspar Claus, 11. nov. kl. 21, Teater Grob, Nørrebrogade 37, Entré: 90 kr. + gebyr

Meditativ metrotur fra Bergen til Oslo

Den varer syv timer, har en indstilling og absolut ingen handling. Alligevel er ’Bergensbanen’, blevet et af årets største seer-hits i Norge.

Filmen er en 420 minutter lang uredigeret tv-optagelse filmet gennem forruden på den 377 kilometer lange tur fra Bergen til Oslo, mens toget futter af sted over 300 broer, 200 tunneller og adskillige småbyer på en af de højst liggende jernbaner i Europa.

LÆS ARTIKEL

Du kan tage med på den meditative rejse gennem den norske natur, når filmen bliver vist på storskærm på bagenden af perronen på Kongens Nytorv Metrostation. Rejsen starter sent på eftermiddagen og fortsætter ud på natten akkompagneret af sfærisk, elektronisk musik af blandt andre Jonas Munk og Kim LAS.

En metrotur til Norge, 5. nov. kl. 17, Kongens Nytorv Metrostation. Gratis entré.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden