Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Filmen 'Mob Rule: Kickstarter on Crowdfunding' kan ses lørdag på CPH:DOX. OBS: Personerne på billedet her har intet at gøre med tyveriet på festivalen.
Foto: PR

Filmen 'Mob Rule: Kickstarter on Crowdfunding' kan ses lørdag på CPH:DOX. OBS: Personerne på billedet her har intet at gøre med tyveriet på festivalen.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyveknægte huserer på festival

Plakater, bannere og puder i biograferne forsvinder i stor stil på CPH:DOX.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden torsdag i sidste uge har dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX gjort sit indtog i København med et væld af film, events og arrangementer.

LÆS

Men ikke alt går som festivalen havde forventet det. CPH:DOX oplever nemlig i år, at meget af festivalens merchandise bliver stjålet. På de første to dage af CPH:DOX er der stjålet for flere tusinde kroner.

»Folk hiver plakater ned i bybilledet, stjæler puder med logoer, som ligger rundt omkring i biograferne, og tager speciallavede bannere. Det er et stort problem for os, da vores økonomi i forvejen er meget stram, og vi ikke har mulighed for at nå at erstatte det stjålne«, siger Lena Bøgild Willard, presseansvarlig på CPH:DOX.

Store plakater er væk
Tyveknægtene er eksempelvis gået efter de 30 store plakater, som festivalen har fået fremstillet i et særlig holdbart materiale og som er blevet sat op rundt omkring i byen. 10-15 af dem er nu taget.

Derudover har CPH:DOX haft et større antal puder med logoer liggende i byens forskellige biografer, og mange af dem begynder nu også at forsvinde. Samtidig har festivalens egen bil - en gammel Volvo - fået taget sin antenne, hvor festivalfolkene havde sat et CPH:DOX flag i.

»Vi tror selvfølgelig, det sker, fordi vi rent faktisk har lavet nogle rigtig fede plakater og merchandise, som folk gerne vil have med hjem. Og det er vi jo selvfølgelig glade for - altså at folk er vilde med CPH:DOX og gerne vil have os helt hjem i stuen. Men, det er jo omvendt også ærgerligt, at der flere steder i byen nu er tomme spots, fordi plakaterne er taget«, siger Lena Bøgild Willard videre.

CPH:DOX fortsætter ugen ud. Blandt andet er der de kommende dage masser af ting på programmet i DOX:CLUB og på fredag gallafest og prisuddeling i Hal D.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

FOKUSALT OM CPH:DOX

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden