Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tommy Seebach bliver portrætteret i ny dokumentarfilm.
Foto: FRANDSEN FINN

Tommy Seebach bliver portrætteret i ny dokumentarfilm.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tommy Seebach hitter igen

'Tommy' er et tilløbsstykke på DOX. Den biografiske film om Seebach vises igen.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tommy Seebach er et af de største navne i dansk pophistorie. Tænk bare Melodi Grand Pix-klassikerne 'Hip hurra, det' min fødselsdag' og 'Disco Tango'.

En ny film, 'Tommy', tegner portrættet af en følsom og kompleks person, der begyndte sin karriere i pigtrådsbandet Sir Henry and his Butlers og endte sine dage som musiker på Dyrehavsbakken.

'Tommy' får premiere 17. november i hele landet, men kan allerede ses på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der er i fuld gang i København. Alle billetter til den første visning af ’Tommy’ blev revet væk i løbet af ingen tid. Derfor har dokumentarfilmfestivalen fluks arrangeret endnu en visning, så publikum igen kan få fornøjelsen af historien om Tommy Seebach.

Privatoptagelser og arkivmateriale
Filmen, der er instrueret af Sami Saif, er blevet til takket være en række interview med ekskonen Karen, børnene Rasmus, Nicolai og Marie og en række venner, blandt andre Dario Campeotto, Keld Heick og Søren Bundgaard.

Desuden har instruktøren haft adgang til både Tommy Seebachs privatoptagelser gennem årene og ikke mindst materiale fra DR’s arkiver.

Manden med de store krøller og det brede smil var i 1980'erne noget nær en folkehelt - men det hårde liv som entertainer kostede til sidst for meget. Seebach døde tragisk i en alder af blot 53 år, i 2003, efter nogle hårde år med et alkoholmisbrug, som han endelig var ved at få bugt med.

Ekstravisningen kommer til at foregå torsdag 11. november klokken 17.30 i DOX:CLUB, Teater Grob, Nørrebrogade 37.

SE MEREcphdox.dk

FOKUSALT OM CPH:DOX

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden