kidd. Dokumentaren om Nicholas Westwood Kidd (nr. 2 fra venstre) er et årets publikumshits på årets CPH:DOX.  Filmen er instrueret af Andreas Johnson.
Foto: Fra filmen

kidd. Dokumentaren om Nicholas Westwood Kidd (nr. 2 fra venstre) er et årets publikumshits på årets CPH:DOX. Filmen er instrueret af Andreas Johnson.

Cph:Dox

Festivalgæster foretrækker de danske film

CPH:DOX glæder sig over billetsalget og forventer at slå rekorden - igen.

Cph:Dox

New age-fantasier, en tjekkisk pornoexcentriker, satan-sitcom, den franske instruktør Leos Carax' nye spillefilm, ’Holy Motors’.

Læg dertil navngivne mordere fra 1960'ernes Indonesien og nærbilledet af den kaotiske rapper Kidd.

CPH:DOX kommer godt rundt i hjørnerne af dokumentargenren. Og folket kan lide det - som sædvanlig.

»Der er altid enkelte forestillinger, der ikke sælger så godt, men vi bliver alligevel overrasket år for år over den interesse, vi får fra publikum. Vi har jo haft stigende besøgstal, lige siden vi startede for ti år siden«, siger festivalens pressekoordinator, Lena Bøgild Willard.

ANMELDELSE (fire hjerter)

Forventer ny rekord
CPH:DOX solgte 12.000 billetter det første år. Sidste år var der 47.500 betalende gæster til festivalen, der slutter på søndag.

»Nu skal man selvfølgelig passe på, hvad man siger, men jeg tror, vi lander på omkring 50.000 eller derover i år«, siger hun.

Optimismen finder hun ikke mindst i åbningsweekenden, hvor folk valfartede i biffen på en måde, CPH:DOX ikke har oplevet de tidligere år.

KIM SKOTTE

Åbningsfilm var et hit
Tendensen er generelt, at folk går efter at se danske dokumentarfilm, ligesom publikum har et særligt godt øje til de ti film i hovedkonkurrencen DOX:AWARD, fortækker Lena Bøgild Willard.

»De danske dokumentarfilm er der altid stor interesse for, men i år har vi også et par af de store internationale film. I år er det 'The Act of Killing', som i den grad sælger godt, og hvor vi har sat adskillige ekstraforestillinger op«.

'The Act of Killing' var festivalens åbningsfilm og er en danskproduceret dokumentar, der er instrueret af en amerikaner.

ANMELDELSE

Blandt de danske dokumentarer har især filmen om rapperen Kidd været et publikumshit. Ekstraforestillingen i Empire Bio i morgen blev udsolgt på blot tyve minutter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce