Vinder. Mikala Kroghs 'Et normalt liv' handler om en families forsøg på at skabe sig et liv på trods af den usikkerhed, der følger med en livstruende sygdom.
Foto: Fra filmen

Vinder. Mikala Kroghs 'Et normalt liv' handler om en families forsøg på at skabe sig et liv på trods af den usikkerhed, der følger med en livstruende sygdom.

Cph:Dox

Dansk film vinder årets publikumspris på CPH:DOX

Filmfestivalens gæster har kastet flest stemmer efter dokumentaren 'Et normalt liv' .

Cph:Dox

Det er en barsk film om liv og død, DPH:DOX' publikum i år har valgt som deres festivalfavorit.

Nemlig 'Et normalt liv', der handler om søstrene Cecilie og Katrine. De er tvillinger, men det kan man ikke se, for lige fra hun var lille har Cecilie kæmpet med leukæmi og i lange perioder været indlagt på Rigshospitalet.

Det er instruktøren Mikala Krogh, der har instueret og filmet søstrene og familiens forsøg på at skabe en normal hverdag med aftensmad, fritidsaktiviteter, skolegang og sengetider midt i al frygten og usikkerheden.

I sin anmeldelse af filmen skrev Politikens Dorte Hygum Sørensen:

»Opture og nedture, frustrationer forældrene imellem og kunsten at fastholde hverdagsrytme og balance i de raske søskendes hverdag er alt sammen fortalt i et tålmodigt, traditionelt og nænsomt filmisk sprog«.

LÆS ANMELDELSE

Udvikling af kortilm

Filmen er en videreudvikling af 'En mors kamp for et normalt liv'; en film på 60 minutter, der fulgte tvillingesøstrenes mor Stine og hendes kamp for at skabe et godt liv for familien på trods af datterens livstruende sygdom.

Mikala Krogh har tidligere skabt filmen 'Beths dagbog' om en tidligere narkoman og prostitueret, og 'Alt er relativt', som undersøger, om vi alle rummer følelser som kærlighed, had og sorg uanset om man er moderne slave i Bangladesh eller amerikansk soldat i Irak.

Publikumsprisen blev uddelt ved en gallafest på Bremen fredag aften. Ti film var nomineret til prisen. Med publikumsprisen medfølger markedsføringsstøtte i Politiken ved en eventuel biograflancering.

Ved samme lejlighed fik den debuterende dokumentarist Daniel Dencik årets REEL Talent pris, som gives til dansk dokumentars nye stjerneskud.

LÆS INTERVIEW

Dencik har hele to film med i årets CPH:DOX-program, nemlig 'Moon Rider' og 'Ekspeditionen til verdens ende'.

Som noget helt nyt på dette års CPH:DOX, havde AMNESTY:AWARD i øvrigt fået sin helt egen afslutningsgallafest, og årets vinder blev fundet og kåret allerede torsdag. Prisen, der er sponsoreret af Amnesty International, gik til Andrey Gryazevs film Tomorrow.

SE LISTEN OVER NOMINEREDE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce