Bygd. 'Byen ved verdens ende', der kan ses i fuld længde på Ibyen.dk fra midnat søndag. Den udforsker livet i den fjerneste udkant af Grønland.
Foto: fra filmen

Bygd. 'Byen ved verdens ende', der kan ses i fuld længde på Ibyen.dk fra midnat søndag. Den udforsker livet i den fjerneste udkant af Grønland.

Cph:Dox

Guide: Det skal du nå på CPH:DOX

Filmfestivalen i København slutter af med dokumentarmarathon og prominente musikalske gæster.

Cph:Dox

Visualiseret musik Fredag aften byder på verdenspremiere på intet mindre end fire nye musikalske projekter. Folkene bag de nye projekter tæller blandt andre medlemmer fra de prominente og nyskabende danske orkestre When Saints Go Machine og nu opløste Oh No Ono.

Cancer leverer folkede fremtidsballader og PRE-Be-UN spiller retrofuturistisk børnemusik. Hetz blander deres fascination af Technics-orgel med vokal, guitar og trommemaskiner - og vilde visuals.

Duoen Gooms, der består af Aske Zidore og Suni Zacharias, spiller derudover en spektakulær debutkoncert via en skypeforbindelse fra deres eksil i USA. Her suppleres de af dansere på Grobs scene.

Denne aften i Teater Grobs hyggelige rammer er altså for alle dem, der gerne vil være på absolut forkant med den musikalske udvikling.

Cancer x Hetz x Gooms x PRE-Be-Un Fredag, kl. 22 i Teater Grob 100 kr.

Yo mothafucka

Legenden Ice-T's debut som filminstruktør går tæt på rappen som kunstform. Hvis du er træt af pimpede musikvideoer og store guldkæder, så er dette filmen for dig.

Her bringes rappen tilbage til gaderne og dyrker sin egen essens: Sprogets kraft.

Et væld af stjerner fortæller i løbet af filmen om deres kærlighed til rappen. Eminem, Run DMC og Kanye West deler gavmildt ud af deres strofer og filmen er både for nybegyndere og garvede hip hop-entusiaster.

Efter filmen afholdes der DM i Beatbox.

Something From Nothing: The Art of Rap + DM i Beatbox
Fredag kl. 19 i Pumpehuset 75 Kr. (DM i Beatbox koster 50 kr. En gratis øl følger med i prisen)

+ekstravisning: Mandag kl. 21.30 i Teater Grob

Adoptionsfilm
Tegneren Jung Henin blev kendt for sin graphic novel-bestseller 'Skin Color: Honey', og nu har han i samarbejde med instruktøren Laurent Boileau oversat den til film.

Resultatet er den bittersøde 'Approved for adoption', der skildrer Jungs opvækst som koreansk adoptivbarn i en belgisk familie. Filmen er en unik blanding af animationsfilm og personlige hjemmevideoer. Desuden får vi også chancen for at følge den voksne Jung i en rejse tilbage til Sydkorea.

Inden filmen er der oplæsning med den danske forfatter Maja Lee Langvad, der har skrevet den roste 'Find Holger Danske', der også diskuterer det komplekse forhold mellem adoption og identitet.

Approved for Adoption + oplæsning ved Maja Lee Langvad Lørdag, kl. 16.30 i Falkoner Biografen 75 kr.

Besøg af en legende

Alan Wilder var kendt som producer og betvinger af keyboardet i Depeche Mode fra 1981-1995.

Nu kan man se filmen 'A Strange Hour in Budapest', der går tæt på hele Wilders karriere, samtidig med at den dokumenterer hans besøg i Budapest med sit andet musikalske projekt Recoil.

Filmen vises to gange i Empire Bio lørdag aften og Alan Wilder vil selv være tilstede til at besvare spørgsmål fra publikum. Bagefter vil der være efterfest på Rust.

A Strange Hour in Budapest + efterfest på Rust Lørdag, Empire Bio 135 kr.

Marathon-finale

CPH:DOX og Politiken inviterer søndag til en hel dag med dokumentarfilm og debat på Bremen.

Her kan du vælge mellem to muligheder: En marathon (4 film for 200 kr.) eller en halvmarathon (2 film for 100 kr.).

I forbindelse med filmen 'Steve Jobs: The Lost interview' vil der være et oplæg om moderne ledelse og filmen 'We're Not Broke' følges op med en debat om virksomheders skatteunddragelse i Danmark.

Sidst, men ikke mindst, vises vinderfilmen fra Berlinalen 'Cæsar skal dø' og så stiller CPH:DOX-direktør Tine Fischer og Politikens anmelder Kim Skotte det svære spørgsmål: Hvad er en dokumentarfilm?

Alt i alt er der tale om en unik mulighed for at indhente noget af det, du missede under årets festival.

Dokumentarisk hel- og halvmarathon Søndag, Marathon fra 10-18, halvmarathon fra 10-13.30 eller fra 14-18. Bremen

I biffen på Ibyen

Hvis du ikke orker at bevæge dig udenfor din dør, så tilbyder Ibyen også tre CPH:DOX-aktuelle film på din computer - helt gratis!

Det er filmene 'Partners in Crime', 'Byen ved verdens ende' og 'Beyond that Wasteland'. De kan ses fra midnat søndag og to døgn frem.

SE FILMENE

ibyen@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce