'Ida' er et drama med bl.a. Dawid Ogrodnik og Agata Trzebuchowska, instrueret af Pawel Pawlikowski 'Ida' er en visuelt slående og poetisk film om at søge (og finde) sandheden - og sig selv. Historien udspilles i Polen i de tidlige 1960'ere. Anna har mistet begge sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et kloster. Som ung novice er hun klar til at aflægge nonneløftet, men først må hun opsøge sin sidste nulevende slægtning. Hendes seksuelt frigjorte og noget letlevende tante Wanda vender op og ned på Idas liv, og artige hemmeligheder bringes for en dag. Pawel Pawlikowski har ikke kun bedrevet en massivt prisvindende film med en billedside af en helt anden verden (i gnistrende sort-hvid), han han har også formået at kaste et friskt og fordomsfrit blik på et kontroversielt emne, ikke mindst i Polen, nemlig forholdet mellem katolikker og jøder under Anden Verdenskrig. Kilde: Camera Film

Filmanmeldelser

Frapperende smuk film er som en mental roadmovie

'Ida' viser kontrasterne mellem to livssyn og to identiteter.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Midt i mediekværnens malstrøm dukker der undertiden enestående film frem, som kan noget rigtig svært: belyse vores eksistens gennem et enkelt menneskes valg og dilemmaer i konkrete livssituationer. Sådan en filmperle er 'Ida'.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce