Kim Skotte møder Kim Pierri formand for Tolkienselskabet i en anmeldelses-duel. Kilde: Politiken TV / Kim Skotte / Producer: Peter Vintergaard

Filmanmeldelser

'Hobbitten'-trilogi ender på de høje nagler

Peter Jacksons afslutning kan ikke forhindre hele projektet i at være for stort til sine i virkeligheden ret små syvmilestøvler.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Det er fuldbragt. Peter Jackson har støbt ’Hobbitten’ ind i Ring-trilogiens mytologi og med 3’eren ’Femhæreslaget’ definitivt forvandlet et rask lille eventyr til en fuldtonet ouverture til dramaet, der i ’Ringenes herre’-trilogien kulminerede med slaget foran Gondor og Mordors fald.

Missionen er fuldført. Men spørgsmålet er til hvilken pris?

For i sin filmatisering af ’Hobbitten’ har Peter Jackson hele tiden haft to nagende udfordringer. Nemlig format og tonefald.

Det var naturligt, at J.R.R. Tolkiens store episke fantasy-drama ’Ringenes herre’ blev til tre spillefilm. Det kunne stoffet mageligt klare. Det kunne næppe gøres kortere, og slutresultatet føltes snarere for kortfattet end for langstrakt. Men at forvandle den lille roman ’Hobbitten’ til tre granvoksne og lange spillefilm er en beslutning, det har krævet den helt store cykelpumpe-aktivitet fra Jacksons side at føre ud i livet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce