’The Revenant’ er endnu en mesterlig film fra Iñárritu - en af de bedste filminstruktører, der er dukket op i mange år. Kilde: politiken.tv / Vært: Kim Skotte / Producer: Henrik Haupt / Klip: Jakob Kyed Jakobsen

Filmanmeldelser

DiCaprio yder mandfolkeindsats i intenst drama om den barske vildmark

Alejandro Gonzalez Iñárritus nye hovedværk, 'The Revenant', giver et usminket billede af menneskets vilkår i en barsk natur.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Scenen, hvor Leonardo DiCaprio i rollen som Hugh Glass får et brutalt bamsekram af en grizzly-bjørn, vil med sin utrolige intensitet gå over i filmhistorien. Når man bagefter opdager, at man har siddet og holdt vejret, mens tidsfornemmelsen var suspenderet, er det lige før, man automatisk tjekker, om ribbenene stadig sidder nogenlunde, som de skal.

Den 52-årige Alejandro Gonzalez Iñárritu er en stærkt følelsesladet instruktør, der har udviklet sig til en imponerende komplet filmskaber. Stærk både på overfladen og i dybden. Iñárritu insisterer på at lave film, der ser mageløse ud og ikke skyr ekstremt krævende udfordringer for at få det til at lykkes.

’Birdman’s oneshot, kameraets afsluttende udsvæven i ’Babel’ og den bidende canadiske kulde under indspilningerne af ’The Revenant’ har alle trukket tænder ud. Men helt afgørende er det, at disse æstetiske og teknologiske greb udfolder og fordyber filmfortællingen afgørende.

Når en film skal have sjæl, er det for Iñárritu ikke bare en luftig kunstnerisk målestok, men noget meget mere konkret. Sjælen er det altafgørende. Sjælen næres af kærlighed. Sjælen, som ifølge Iñárritus anden film fra 2003 vejer ’21 Grams’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce