Se hvorfor Tordenskjold går kold i 'Tordenskjold & Kold'. Kilde: Politiken TV / Vært Kim Skotte / Producer: Peter Vintergaard

Filmanmeldelser

Rockstjerneportræt af Tordenskjold føles som en tam vittighed

Portrættet af Tordenskjold som fordrukken, forfængelig og gennemkneppet rockstjerne er latterliggørende.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Efter Den Store Nordiske Krigs afslutning optræder Tordenskjold for fulde huse med sit populære Søkrigs Show. Når søhelten smører tykt på og fyrer den af i salonerne, bliver adelsdamerne våde under skørtebruset, og kække kadetter får stjernedrømme i øjnene.

Ude i forgemakket sidder Tordenskjolds ’roadie’, kammertjeneren Kold, og sælger merchandise fra Slaget ved Dynekilen. Man skal jo leve. Også efter rampelyset.

At lave Tordenskjold som rockstjerne anno 1720 er en sjov idé, men så er den altså heller ikke sjovere. Viser det sig, da Erlend Loes pointe bogstavelig talt bliver bøjet i neon af instruktøren Henrik Ruben Genz i det såvel i før som nu dansk-norske projekt.

Den overtydelige præsentation komplet med buldrende rockmusik på lydsporet understreger en yderligere svaghed ved projektet. At lave Tordenskjold som rockstjerne ville have været en bedre idé for 25 år siden. Dengang rockstjerner med oppustede egoer, udblæste hjerner og mindreværdskomplekser kvalt i bræk på en helt anden måde var en levende del af rockmytologien.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce