Zootropolis er navnet på en ganske særlig by, hvor dyr på to ben lever i fred og fordragelighed. Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig. Aldrig før har en kanin klaret sig igennem træningsforløbet, hvor konkurrenterne er langt større dyr som isbjørne og næsehorn. Gennem hårdt arbejde og en hel del snilde bliver kaninen den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter fra sin lille fødeby ind til det larmende Zootropolis, hvor hun i første omgang bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Lettere utilfreds med situationen kaster hun sig ud i det, indtil hun møder den snu svindler, ræven Nick Wilde. Da et mysterium om et af byens dyr ender på Judys bord, går det op for kaninen, at hun må arbejde sammen med Nick for at opklare sagen. Kilde: Walt Disney Pictures

Filmanmeldelser

Tag børnene med i biografen i vinterferien

Politiken anmelder tre film for børn, som kan ses i vinterferien.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Al forandring begynder med mig og dig, lyder moralen i denne morsomme, opfindsomme og sågar tankevækkende tegnefilm for de 6-96-årige om civilisationens evige kamp imod bare at lade naturen gå sin gang. Kan man skabe et samfund, hvor i dette tilfælde rovdyr og byttedyr trives sammen uden frygt?

I Zootopias hovedstad, Zootropolis, skal den seje lille hunkanin Judy Hopps stå sin – og civilisationens – prøve som politibetjent! Og med en gavtyv af en ræv som hjælper! Over stok og sten går den forrygende krimi- og Godfather-pastiche gennem storbyens klimazoner. Vinterferiens bedste animation forener flot design med humor, alvor og narrativ musikalitet.

Efterskolen truer barndommens uskyld og venskabet mellem Pelle Antboy og hans 'fessor' Wilhelm. Et Harry Potter-inspireret dilemma og i samme ånd sås der tvivl om superskurkens sande natur. Er Loppen virkelig ond helt ind til sit stive ben – eller er den løsladte skurk bare samspilsramt og mobbet?

Nicolas Bro griber chancen for at folde Loppen ud. Paprika Steen var skræmmende i 'Vikaren'. Som karrierekvindesuperskurken Alicia Dufort er dansk films Stonewoman ikke mindre frygtindgydende.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce