Komedien 'Hil, Cæsar!' foregår på et Hollywood-studie i 1950erne. Eddie Mannix er filmselskabets mand, når der skal ordnes forskellige problemer, og der er brug for hans hjælp, da den episke kæmpesatsning af en film om Jesu liv pludselig står uden sin stjerne, Baird Whitlock. Hurtigt viser det sig, at den elskede skuespiller er blevet kidnappet af nogle ret usædvanlige typer. Situationen bliver ikke lettere af, at Mannix er omgivet af nysgerrige journalister, talentløse western-skuespillere og utilfredse musicalstjerner. Kilde: UIP

Filmanmeldelser

Stjernespækket Coen-film er en ironisk kærlighedserklæring til Hollywood

Med komedien ’Hil Cæsar!’ har brødrene lavet en af deres rigtigt sjove film, der både er glamourøs og underfundigt underspillet.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Scenen er sat i Hollywood i begyndelsen af 1950’erne, men har klar adresse til nutiden. Et filmstudie er ved at lave en storfilm om Jesus. Eller rettere sagt om en romersk officer, som ser lyset, da han møder den næstekærlige jødiske prædikant og ser ham blive korsfæstet.

Jesus er klassisk hollywoodguf. Her ikke så meget the greatest story ever told som a swell story. Men det er også ømtålelige sager. Så Eddie Mannix, studiets Mr. Fix It, har sammenkaldt ledere fra de tre store kristne trosretninger plus en overrabbiner for at sikre sig, at ingen blandt publikum kan føle sig fornærmet og udsat for hån, spot eller latterliggørelse.

Mannix får kam til sit hår, da det udvikler sig til en ophedet diskussion om treenigheden. Er Gud 3-i-1 eller 1-i-3? Et spørgsmål, man har været stærkt ophidset over i kristendommen i snart 1.700 år. Men rabbineren trækker på skulderen. Jesus var jo ikke Guds søn, thi »Gud er ungkarl. Og meget vred!«.

Så fik man lige Det Gamle Testamente sat i sammenhæng og Coen-brødrene sendt en venlig hilsen til Woody Allen, der om nogen er de guddommelige vittigheders mand i amerikansk film.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce